Svetske zvezde su odlepile za ovim karminom, a sigurno ga i vi imate u neseseru (FOTO)

Najveći trend godine na izmaku bio jedan ruž koji sigurno i vi imate. Pogledajte kako ga nose lepe slavne žene i saznajte kako da ga namažete

Ako zavirite u svoj neseser sa šminkom, otkrićete da u njoj sigurno ga tamo sigurno imate bar jedan mat nude karmin, odnosno karmein boje kože bez sjaja. Za ovaj trend zaslužne su brojne slavne dame, a među njima najviše sestre klana Kardašijan-Džener i Džej Lo.

HOLOGRAMSKE USNE: Trik za trend koji je zapalio Instagram (VIDEO) (FOTO)

HIT U SVETU: Maska koja povećava usne za samo 5 minuta (VIDEO) (FOTO)

Tu su i brojne bjuti blogerke, koje su dodatno ispromovirale trend nude usana, kojima smo zaluđene i mi. Ove još uvek aktuelne godine pretraga reči "nude karmin" porasla je za vrtoglavih 553 odsto, a reči "mat karmin" za 267 odsto, što je i dalje baš puno.

S obzirom na to da je ovo sada i zvanično najveći trend godine što se tiče šminke, donosimo vam šest trikova kako da postignete savršene nude usne, u slučaju da su vam promakli naši saveti:

1. Piling usana

Vaše usne moraju biti mekane i spremne za poljupce, a to ćete postići pilingom. Kada su u pitanju ove prirodne nijanse boje kože, sve nesavršenosti mogu biti još očiglednije nego kod crvene boje i sličnih boja. Uzmite četkicu za zube i napravite brzinski piling, ali zapamtite da to radite redovno, a ne samo kada se spremate za sastanak ili važni izlazak.

2. Koristite korektor

Nanesite malo korektora oko usana, ali i na njih, kako biste postigli savršen rezultat. Poželjno je da korektor bude iste nijanse kao vaša koža. To će neutralisati nepotrebno crvenilo oko usana, ali i sprečiti sjaj od prelivanja preko ivice usana. Ovom tehnikom vaš karmin će izgledati još bolje. A ako vam se ne sviđa ideja o korektoru, nabavite prajmer za usne.

3. Olovka za usta Icrtajte i obojte čitave usne olovkom u istoj ili sličnoj nijansa kao što je vaš nude karmin. Olovka treba da ima kremastu i mekanu teksturu, te može poslužiti kao baza pre nego što na kraju nanesete karmin. Ona će takođe pomoći da vam ruž traje duže, a i bolje će definisati oblik vaših usana. 4. Ruž nanosite prstima Brojni profesionalni šminkeri smatraju kako je najbolja tehnika nanošenja ruža - nanošenje prstima jer tako će vam usne izgledati glatko i mekano, a karmin trajati duže. Isprobajte!

5. Izaberite pravu nijansu za vas

Ako imate bledu kožu, izaberite ružičaste tonove i boju breskve. Za srednju ili tamnu kožu koristite toplije tonove nude boje ili kajsijastu nude nijansu. Bitno je samo da se klonite belih i bledih tonova.

6. Sjaj za kraj

Ako nosite nude karmin, izaberite hidratantnu formulu ili stavite malo providnog sjaja na samom kraju. Tako će vaše usne izgledati još glamuroznije.

(Telegraf.rs)