Evo koliko ljudi morate da pozovete na doček ako želite da vam sledeća godina bude uspešna

Dočekujete Novu godinu kod kuće? Evo koliko ljudi morate da pozovete kako bi vas sreća i uspeh pratili u narednih 365 dana

Ulazimo u foto-finiš 2016. godine, pravimo rekapitulaciju na svim mogućim poljima života, dekorišemo kuću, trudimo se da u novu godinu uđemo sa što manje negativnosti koje nam je ova godina možda donela. I svi pravimo planove za doček 2017. Ukoliko ste se odlučili da ostanete u dobroj energiji svoga doma i pozovete odabrane prijatelje u goste, feng šui ima pravila kako da svi zajedno uđete u jedno prosperitetno novo leto.

IZBACITE OVE STVARI IZ KUĆE: Troše vašu životnu energiju i donose lošu sreću!

Stalno viđate broj 8: Evo zašto je to znak da novac i sreća stižu u vaš život

Ukoliko ste postavili jelku na pravo mesto u svojoj kući i stavili prave ukrase, evo nekih pravila koja se odnose na goste i ne centralno mesto novogodišnje proslave sa prijateljima.

Osnovno feng šui pravilo je da pozovete paran broj gostiju - dvoje, četvoro, šestoro... Baš kao što čvrsto stojimo na zemlji sa dve noge, tako i paran broj gostiju garantuje uspešnu narednu godinu.

Druga važna stvar jeste vaša trpezarija, koju bi inače trebalo da sredite po feng šui pravilima zarad srće i prosperiteta vaše porodice.

Pošto novogodišnja kućna žurka počinje u ovom prostoru, a svi dobro znamo da svaka žurka počinje i završava se u trpezariji, evo šta još treba da znate i uradite kako biste i vama i vašim gostima obezbedili ulazak u jednu stvarno srećnu godinu.

Ne postavljajte goste da sede u blizini vrata - ko sedi prvi do izlaza, uvek prvi odlazi.

U feng shui praksi, trpezarija predstavlja komunikaciju ukućana i porodične prihode - idealan položaj za ovu prostoriju bio bi u centru doma i to tako da predstavlja nastavak dnevne sobe.

Trpezarija ne bi trebalo da bude spojena sa kuhinjom, ali ni previše udaljena od nje jer to izaziva svađe u porodici. Ako su ipak spojene, treba ih odvojiti paravanom.

Trpezarija ne sme biti blizu ulaznih vrata jer u tom slučaju gosti koji dođu brzo pojedu hranu i odu. To simbolički predstavlja odliv finansija.

Trpezarija ne treba da bude prostorija sa puno prozora jer to izaziva osećaj nesigurnosti.

U trpezariji može biti više komada nameštaja, važno je samo da či energija ima nesmetan tok - pokušajte da prođete kroz prostoriju, a da ne naiđete na prepreku... ako vi uspete, uspeće i či energija.

U trpezariji je najpoželjniji okrugli sto jer podstiče komunikaciju ukućana, ali ako to nije slučaj, na sto treba da postavite ovalnu činiju i napunite je bombonama ili voćem i žitaricama. Činija sa stolom predstavlja ravnotežu neba i zemlje, a njen sadržaj predstavlja bogatstvo.

Stolove sa staklenom i mermernom pločom treba izbegavati jer donose probleme u poslu i finansijama.

Stolice treba da budu blago zaobljene, bez oštrih ivica. Domaćin ili domaćini  treba da sede na stolicama sa kojih vide ulaz u prostoriju, ali da im iza leđa bude zid koji simbolički pruža potporu. Sve stolice treba da budu na savršenoj udaljenosti od zida, tako da svi mogu bez problema ustati od stola.

U trpezariji treba da dominiraju boje iz spekta zemljanih tonova.

Osvetljenje i atmosfera treba da budu intimni, ali istovremeno trpezarija treba da daje osećaj prostranosti. Kinezi veruju da skučena trpezarija daje i skučene porodične prihode.

Na zid iznad stola postavite ogledalo u kojem se vidi odraz stola i hrane na njemu jer to simbolički udvostručava bogatstvo porodice (slično kao i ogledalo iznad šporeta u kuhinji).

Takođe, izuzetno su povoljne i slike voća, na primer slika breskvi predstavlja prosperitet i dugovečnost, a narandže i ananasi finansijski uspeh i posete dobrih ljudi.

(Telegraf.rs)