TATA HEROJ: Ono što je ovaj otac uradio zaslužuje divljenje svih nas! (FOTO) (VIDEO)

Ovakav čovek se ne rađa dva puta i zato će vam njegova priča zagrejati srca

Radžib Tomas ili popularni Papa Redži poznat je po svom izuzetno humanom postupku. On je usvojio čak 22 dece koji su zaraženi HIV virusom.

Bliznakinje su razdvojili kao bebe i napokon su se srele posle 10 godina, a onda je usledilo još jedno čudo (VIDEO)

Zaljubili su se u sirotištu, a onda su ih na silu razdvojili. Trenutak kad su se ponovo sreli će vas raspametiti! (VIDEO)

Tata Redži živi u Bombaju i udomitelj je deci koju su napustili roditelji zato što su zaražena HIV-om, iako kod kuće ima svoja dva tinejdžera. Njegova žena Mini Redži im sprema obroke, dok se on bavi njihovim zdravljem i obrazovanjem.

Sve je počelo zbog jednog slučajnog susreta, prenosi Independent.

- Video sam devojčicu da spava napolju. Bila je toliko mršava da ste mogli da joj prebrojite kosti. Saznao sam da je HIV pozitivna i da sje izgubila oba roditelja. Pitao sam je šta želi da jede i ona je rekla - nudle. Nisam nigde mogao da ih nađem, pa sam joj obećao da ću se vratiti sutra - počinje svoju priču Papa Redži.

- Preminula je tu noć i to je nešto što će me uvek proganjati. Tada sam otišao u bolnicu i zamolio ih da me pozovu ako budu nekada primili takvo dete, dete sa takvim problemom - objašnjava.

Njegova humanost je tako započela svoj put.

- U početku nam je bilo teško. Jedva smo sastavljali kraj s krajem. Mogli smo da priuštimo samo jedan dušek na kojem je spavalo naših četvoro dece, a moja supruga i ja smo morali da spavamo na podu. Međutim, ljudi su počeli da doniraju nameštaj, namirnice i novac. Moja porodica je sada sa četvoro proširena na 24 dece, jer je 22 dece sa HIV-om poslato kod mene - priča Radžib.

Tomas želi da razbije sve tabue vezane za ljude obolele od HIV-a.

- To što su oni zaraženi HIV-om ne znači da moraju da žive kraće od zdravih ljudi. Mogu da žive dugo kao i svaka druga osoba i to je moja misija - da ih spasem i da im obezbedim dug život - iskreno govori Radžib.

- Uz mali uložene ljubavi sve je moguće - dodaje za kraj.

Pogledajte njegovu priču.

(Telegraf.rs)