SMANJITE MALO: Od roštilja se brže stari
                        0
                    
                    0
                Leto je pogodno doba za izlete, ali naučnici upozoravaju ljubitelje ćevapa, pljeskavica i drugog mesišta s roštilja da treba da budu obazrivi jer bi ih to moglo koštati nekoliko novih bora
Jedno britansko istraživanje pokazalo je da ljudi koji često konzumiraju meso i druge proizvode pečene na roštilju ranije dobijaju bore. Namirnice pripremljene na roštilju sadrže štetne sastojke koji, u većim količinama, ubrzavaju starenje kože.
Preporučujemo
Mraz, pa letnjih 25 stepeni: Mihiljsko leto u Srbiji potrajaće do ovog datuma, a onda temperatura pada za 10°C
Milomir Marić jutros vodio poslednju emisiju na Hepiju: Ovim rečima se oprostio od publike
- Glikacija je reakcija koja, na visokim temperaturama, nastaje između ugljenih hidrata (sve vrste šećera i skroba) i proteina ili masnoća – objašnjava Anastasija Kaleo sa Londonskog univerziteta.
Pripremanje namirnica na roštilju je za našu kožu daleko štetnije od kuvanja na vodi ili pari. Telo apsorbuje štetne materije koje tom prilikom nastaju, a kada ih ima previše, to dovodi do nastanka bora i mlitavog izgleda kože.
(Tanjug)
 
                                