Ovo je TAJNA dugovečnosti najstarije žene na svetu - svakog dana je jela ovu NEVEROVATNO JEFTINU namirnicu

Najstarija žena na svetu, Ema Morano, svakoga dana jela je dva jajeta i zahvaljujući tome uspela je da doživi 117 godina, na našu veliku žalost, preminula je 15. aprila

Ema Morano rođena je 29. novembra 1899. godine, a preminula je u svom domu u Italiji. Mnogi veruju da su za njenu dugovečnost i dobro zdravlje odgovorna jaja. Ona je bila je poslednja živa osoba koja je rođena u 19. veku.

Evo da li je OPASNO jesti kuvana jaja sa ZELENIM ŽUMANCETOM

65% ljudi je smršalo kada su počeli da jedu jaja za doručak - ali samo ako su ovako spremljena

Gradonačelnica njenog grada je Emu okarakterisala kao neverovatnu ženu koja je svima davala snagu da napreduju u životu.

Ema je svoju dugovečnost pripisivala genetici, njena majka umrela je u 91, a barem dve njene sestre napunile su preko 100 godina.

Ipak, pored genetike, mnogi misle da su za njenu dugovečnost zaslužna i jaja. Ona je svakog dana jela 3 jajeta, od kojih su dva bila sirova.

Ovu naviku počela je da praktikuje u dvadesetim godinama kada su joj doktori rekli da ima anemiju, na samom početku Prvog svetskog rata.

Neki doktori bili su protiv ovoga, ali ona je ignorisala njihove savete. Iako je poslednjih nedelja bila krhkog zdravlja, i dalje je jela svoja dva sirova jajeta.

Ovaj režim praktikovala je najveći deo svog života, a veruje se da je za svo to vreme pojela preko 10.000 jaja.

"Ema je uvek jela malo voća i povrća. Kada sam je upoznao, jela je 3 jajeta dnevno, dva sirova ujutro i omlet u podne. Bila je veoma odlučna osoba, nikada nije htela da ide u bolnici", priča njen doktor.

(Telegraf.rs)