Peteljku jagode svi bacaju - a kada vidite koliko je lekovita, to više nikada nećete uraditi

Ceo život bacate jedan od najhranjivijih i najukusnijih delova jagode

Foto: pixabay.com

Mnogi mahinalno bacaju peteljku i lišće s vrha jagode, a nisu ni svesni da sebi uskraćuju možda njen najvažniji i najzdraviji deo.

Mesec dana je svakoga dana pio POLA LITRE PIVA - a onda je posetio lekara i ostao u ŠOKU

Kosa može da ukaže na RIZIK od SRČANOG UDARA mesecima unapred

Lišće jagode sadrži tanine i aminokiseline koje poboljšavaju varenje i olakšavaju probleme sa kiselinom u želucu. Tu je i kofeinska kiselina, prirodno jedinjenje koje može da umanji bol i smanji otok kod ljudi koji pate od artritisa.

Ali ovo nije sve, jer je lišće bogato i mineralima i vitaminima kao što su gvožđe, kalcijum i vitamin C.

Medicinski centar Merilend univerziteta tvrdi da gvožđe pozitivno utiče na crvene krvne ćelije i proizvodnju hemogoblina, dok kalcijum pomaže zdravlju kostiju i sprečava osteoporozu.

(Telegraf.rs)