UNESITE PROMENE: Feng šui uređenje doma

Razmišljate o promeni, praznicima i novogodišnjim odlukama? Krenite od uređenja svog enterijera, a poštujući feng šui, osetićete neverovatan priliv energije i pozitivnog raspoloženja

Otkucavaju poslednji dani godine, i dok razmišljate o praznicima, vremenu koje ćete provesti sa porodicom ili prijateljima, istovremeno želite neku promenu, nešto što će vas osvežiti i označiti novi početak.

Nikako ne menjajte partnera kako za doček ne biste bili sami, ni frizuru jer se takve odluke ne donose u "5 do 12", ali ono što će vam sigurno doneti elan za narednih 365 dana je promena enterijera vašeg doma.

Ukoliko budete poštovali savete feng šuija, drevne kineske mudrosti, koja nas, između ostalog, uči kako da postavimo nameštaj pravilno da bismo postigli harmoniju sa okolinom, uticaćete i na razvoj događaja i životnih situacija u pozitvnom smeru.

Feng šui u prevodu znači vetar i voda, a bazira se na pet osnovnih elemenata u vasioni – vatra, metal, zemlja, drvo i voda. Ovi elementi su nabijeni pozitivnom ili negativnom energijom nazvanom či.

Tokom praznika i neradnih dana verovatno ćete najviše vremena provoditi u dnevnoj sobi, bilo uz knjigu, dobar film ili u društvu prijatelja u zajedničkim večerima druženja. Zato krenite od preuređenja dnevnog boravka.

Dnevni boravak za odmor i druženje

Dnevna soba treba da je prijatna, bogata detaljima, dok nameštaj, boje, tepisi oslikavaju ukućane – bilo u vidu knjiga, fotografija sa zajedničkih putovanja ili slika po zidovima.

Kako bi i ovaj deo stana bio harmoničan, razmislite o odabiru adekvatnog komada nameštaja u koji može da stane sve ono što ne želite da vas dočeka na ulazu u dom: cipele, četke, ključevi, krpice i ostale sitnice.

Pomoću feng šui metode moguće je već sređen životni prostor tako urediti da postanete još zadovoljniji, srećniji, mirniji. Kako ni kućni budžet ne bi trpeo, najpovoljniju ponudu nameštaja pronašli smo na sajtu kompanije "Forma Ideale", gde uz pristupačne cene obavezno idu akcijski i specijalni novogodišnji popusti. Kupovina nameštaja je moguća i preko interneta, gde vas samo jedan klik deli od isporuke na kućnu adresu.

(Lj. Vučetić)