ZDRAVLJE JE ŽUTO: Sva blagotvorna dejstva limuna

U vremenima u kojima su preparati hemijske proizvodnje preuzeli primat na tržištu, sve više počinju da se cene darovi prirode koji nemaju štetnih dejstava

Upravo jedan takav dar prirode predstavlja limun koji ima mnoge, kako zdravstvene prednosti, tako i prednosti kada je lepota u pitanju. Osim što je dobar za zdravlje, kožu i kosu, isto tako je dobar i kao sredstvo za uklanjanje fleka sa odeće. Dejstva limuna su mnoga, samo ih treba češće primenjivati.

Gubitak težine

Svi koji žele da izgube koji kilogram, na spisak svojih omiljenih napitaka trebali bi da uvrste i sok od limuna i meda koji pomaže osobama da sagore masti i vrate telu odličnu formu.

Detoksikacija

Limun je prirodno sredstvo za pročišćavanje organizma. Štetni toksini u telu utiču negativno, pa dejstvo limuna povoljno utiče na ceo organizam.

Lepota

Sok od limuna učiniće da vaša lepota potraje duže. Koža će vam biti čista i nežna a kosa meka i sjajna. Ukoliko želite da se otarasite fleka sa kože, mrlja, kao i akni, onda je ova voćka pravi izbor za vas. Takođe sprečava pojavu peruti, opadanje kose i svrab temena.

(Tamara Milić / zenstvena.com)