Deset stvari o Luju Vitonu koje sigurno niste znali

Luj Viton je već sa šesnaest godina znao čime će se baviti. Međutim, sigurno nije računao u tim godinama da će njegova kompanija postati jedan od vodećih modnih brendova u svetu

"Louis Vuitton" danas je jedna od vodećih kompanija u svetu mode. Njen vlasnik znao je već sa 16 godina čime će se baviti u životu. Ono na šta nije računao je da će se njegov biznis razviti do tih mera da će postati jedan od najpoznatijih, najvećih i vodećih brendova u svetu.

Kompanija je nastala 1854. godine i najpre se bavila izradom prtljaga. Danas, te granice su odavno pomerene, pa je kompanija "Louis Vuitton" proširila svoj uticaj na proizvodnju cipela, tašni, parfema, satova, naočara, nakita, pa čak i kesa za đubre. Duga istorija iznedrila je ime koje se i dan-danas povezuje sa kvalitetom, luksuzom, ali i prestižom. Međutim, postoje neke stvari koje sigurno niste znali o Luju Vitonu i njegovom brendu.

Da li ste znali da je Luj Viton radio za Napoleonovu ženu Žozefinu na personalnom pravljenju kutija i pakovanju? Na taj način je sebi pronašao elitnu klijentelu i to je bio početak njegovog putovanja u svet mode.

( Tamara Milić / luxlife.rs )