Šest modnih detalja koji ugrožavaju zdravlje

Kako biste sačuvali zdravo telo i zdrav duh nije dovoljno da samo vežbate, hranite se kako treba i spavate osam sati dnevno. Verovali ili ne, postoje komadi odeće koji negativno utiču na zdravlje

Postoje modni detalji koji negativno utiču na zdravlje, a da toga mnoge žene nisu svesne. Međutim, kako biste sačuvali svoje zdravlje, trebalo bi da pazite na ono što ćete kupiti i čuvati u svom garderoberu. Spasite se negativnih krpica koje vrebaju iz vašeg ormara i izbegavajte:

Tange

Mnogi se slažu s tim da "bapski" donji veš nije seksi. Međutim, dobro razmislite pre nego sledeći put kupite tange. Stručnjaci tvrde da noseći tange rizikujete da bakterije iz analnog otvora pređu u vaginalni, što može da uzrokuje gljivice i infekcije. Žene koje su sklone infekcijama trebalo bi da izbegavaju tange, a takođe se ne preporučuje ni nošenje donjeg veša od svile i neprirodnih materijala. Najbolji je, kažu stručnjaci, pamuk.

Štikle

Iako noge u visokim potpeticama izgledaju lepše, mnoga istraživanja su ukazala na njihovu štetnost. Žene koje često nose štikle često imaju problema sa umorom mišića, deformacijama i trajnim povredama stopala.

( Tamara Milić / haber.ba )