MODNI ŠTRAJK: Dolče i Gabana zatvorili butike

Ljuti zbog toga što su, po njima nepravedno, proglašeni krivim i osuđeni zbog utaje poreza, slavni dvojac Domeniko Dolče i Stefano Gabana stavili su katanac na nekoliko butika u Milanu

Kultni modni dizajneri Domeniko Dolče (54) i Stefano Gabana (50), koji su proglašeni krivima za utaju poreza i osuđeni na kaznu zatvora prošlog meseca, iz protesta su privremeno zatvorili devet butika u modnoj prestonici Italije.

Prošlog meseca ovi kreatori proglašeni su krivim za neprijavljenih oko 400 miliona evra kroz prodaju svojih D&G brendova u Luksemburgu 2004. godine. Tužilac je zatražio da Dolče i Gabana budu osuđeni na dve i po godine zatvora, a sudija je umesto toga odlučio da dizajneri isplate 500.000 evra odštete.

undefined

- Konačno, ogorčeni time kako nas tretiraju u Milanu, odlučili smo da zatvorimo sve naše prodavnice u gradu (ukupno devet maloprodajnih objekata) u naredna tri dana, počevši od danas. Rođeni smo u Milanu i uvek smo bili veoma zahvalni ovom gradu. Takođe, moramo da naglasimo da smo poslednjih 30 godina uložili mnogo truda i rada za ovaj grad. Prestiž i međunarodnu vidljivost, radna mesta i ekonomski razvoj - pišu Dolče i Gabana.

- Samo u našim prodavnicama u Milanu obezbedili smo posao za više od 250 ljudi, koji će u narednim danima dobiti naknadu, čak i ako naše prodavnice ostanu zatvorene - ističu oni.

(Telegraf.rs / Alo.rs)