Mali saveti za savršene nokte

Negovana i žena koja drži do sebe uvek mora da ima lepe i sređene nokte. A kako biste to postigli, potrebno je da znate nekoliko malih trikova

Sređeni i negovani nokti, baš poput čiste kose, su jedan od najboljih pokazatelja koliko zapravo žena drži sebe i vodi računa o svom izgledu. Baš zbog toga uvek moraju da izgledaju besprekorno.

Problemi poput pucanja, listanja, zanoktica nisu retki kod žena, ali postoje trikovi koji pomažu da ih se za vrlo kratko vreme uspešno rešite. Sve što treba je da poslušate sledeće savete koji će pomoći vašim noktima da uvek budu lepi, zdravi i jaki.

Ne režite kožicu

Sigurnije je i zdravije ako kožicu oko nokta samo potisnete štapićem. Ukoliko imate zanokticu, pažljivo je odrežite. Prvo čistom i vlažnom vatom pređite preko nokta i kožice. Komadić uzdignute kožice koji ostane je mrtvi deo kože i samo njega pažljivo odsecite. Ni slučajno ne režite i kožicu okolo jer će izgledati neuredno, a može doći i do pojave ranica.

Ne preterujte sa antibakterijskim sredstvima

Uz sve bakterije sa kojima se suočavamo svakodnevno, druga strana problema postala je preterana upotreba sredstava kojima dezinfikujemo ruke. Sredstvo za borbu protiv bakterija može da učini više štete nego koristi. Preterano trljanje sapunom isušuje kožu i nokte. Pripazite da vam ne ostane na noktima kako biste izbegli stvaranje zanoktica.

Budite oprezni sa hemikalijama u proizvodima za nokte

Ta predivna nijansa ružičaste koju gledate na polici možda je prepuna štetnih materijala i hemikalija. Danas postoji mnogo vrsta lakova za nokte koji su prirodni i bez hemikalija. Potrebno je da dobro proučite etiketu i stvarno se uverite da la ne sadrži loše sastojke koji mogu da unište vaše nokte.

(T.M. / mojezdravlje.ba)