PORODILA SE KOD KUĆE: Pogledajte kako izgleda prirodni porođaj u Srbiji (VIDEO)

Priču o ljubavi, podršci i prirodnom porođaju za prvih šest sati videlo je 7.000 ljudi. A sve je zabeležila, sklopila i objavila dula Tamara Zidar

Ovo je priča o rađanju jedne porodice iz Novog Sada, priča o Danijeli, Ivanu i rođenju ćerke Iskre u toplini njihovog doma uz prisustvo i podršku dragih i bliskih ljudi. Priču o ljubavi, podršci i prirodnom porođaju za prvih šest sati videlo je 7.000 ljudi. A sve je zabeležila, sklopila i objavila Danijelina dula - Tamara Zidar.

Tamara Zidar je inženjer i zaljubljenik u fotografiju koja "škljoca" bez prestanka još od 2006. godine. Kako sama kaže, porođaj i materinstvo su u njoj pokrenuli kreativnu lavinu. Ima 27 godina i dva predivna sina.

Danijelu Čkonjević upoznala je na obuci za dule, i sa njom podelila strast prema prirodnom porođaju, kod kuće, uz prisustvo dragih ljudi i supruga, tihe muzike sa slobodom kretanja i zauzimanja položaja koji trudnici u datom momentu odgovara.

- Prvo nisam planirala da pravim video. Snimala sam kratke kadrove isključivo zato što se tako nije čulo šljocanje aparata. Tek kada sam prebacila materijal i videla kako su kadrovi predivni, predložila sam Danijeli da napravim video. Dopalo mi je jako, a oni su odlučili da video objavimo javno kako bi promovisali prirodan porođaj, pokazali da postoji i lepa strana rađanja, u prijatnoj atmosferi i sa poznatim i dragim ljudima - kaže Tamara za B92.

Danijela i Ivan Čkonjević dobili su 17. jula ćerkicu Iskru, a ovaj video je za prvih 6 časova pogledalo 7.000 ljudi.

(Telegraf.rs / Izvor: B92)