Evo kako da čitate i do 300 puta brže

Ako postoji dobra volja, znajte da možete da čitate i do nekoliko stotina puta brže nego sad. Tehnike su tu, na vama je da ih primenite

Svaki pravi ljubitelj literature sa Sajma knjiga vratiće se kući s punim koferom zanimljivog štiva. Međutim obaveze se gomilaju i mnogi se pitaju kada će sve to postići da pročitaju. Srećom, ima rešenja!

Prosečnom čoveku je za čitanje jedne strane knjige potreban minut, dok brzi čitači za isto vreme u proseku pročitaju čak pet do deset strana. Trećinu vremena koje provedete u čitanju protraćite na ponovno čitanje istog teksta. Većina neefikasno čita jer u sebi izgovara reč po reč (baš kao i naglas).

Da je brzo čitanje tako jednostavno, svako bi vladao ovom tehnikom. Sve što vam je potrebno je malo vremena, strpljenja i taktike. I, ne očekujte instant rezultate. Probajte i ovako nešto - ReadQuick i Spreeder ili Brzo čitanje. Tehniku brzog čitanja osmisila je američka učiteljica, Evelin Vud. Ona je 1958. godine napisala prvu knjigu pod nazivom "Reading Dynamics".

(Telegraf.rs / BizLife)