Kako do savršene "brazilke"?

Depilacija predstavlja redovni ženski ritual za postizanje lepšeg izgleda. Međutim, malo se zna o uklanjanju najintimnijih dlačica, takozvanoj brazliskoj depilaciji

Brazilska depilacija je sve popularnija među ženama, ali malo koja dama zna sve pojedinosti o njoj. S obzirom na to da je venerin breg vrlo osetljivo područje, morate se naoružati svim potrebnim informacijama kako ne bi došlo do nekih nemilih događaja poput upala ili iritacija.

Krenete li kod kozmetičarke na brazilsku, ne baš tako prijatnu, seansu, ovih nekoliko pojedinosti morate da znate.

Možete li se depilirati voskom dok imate menstruaciju?

Da, depilacija voskom može da se radi i za vreme menstruacije, mada se brazilska depilacija ne preporučuje. Međutim, ako vam je koža posebno osetljiva za vreme menstrualnog ciklusa, stručnjaci predlažu izbegavanje čupanja dlačica tokom tih dana.

Postoje li "najbolji dani u mesecu" za depilaciju?

Prema rečima stručnjaka, najbolji dan za depilaciju voskom svakako bi bio najplodniji dan vašeg menstrualnog ciklusa, jer je tada tolerancija na bol najveća.

Kako da postignete što bolje rezultate tokom depilacije?

Toplota podstiče rast dlačica, tako da leti dlake rastu brže nego zimi. Zato, pripazite na pregrevanje "tamo dole". Izbegavajte usku odeću, solarijum, preterano izlaganje suncu, odlaske u saunu, naporno vežbanje i vruće kupke najmanje 24 sata pre depilacije voskom.

(Telegraf.rs/Tportal)