AVGUSTIN BAR: Originalne belgijske vafle sada i u Beogradu

Liške vafle postoje već šest vekova i sinonim su za belgijske vafle, a od sada ih možete pronaći i u novootvorenom Avgustin Waffle Ice Baru u Tržnom centru "Delta City"

Originalne belgijske vafle dostupne su u Beogradu i to u okviru specijalizovanog Avgustin Waffle & Ice bara, po franšiži čuvenih "Les gaufres d'Augustin" iz još čuvenijeg Liježa, u Belgiji. Pored ambijenta i ukusa vafli, Avgustin projekat ima i značajan ekonomski potencijal budući da je planirano otvaranje fabrike u Srbiji.

Avgustin bar je otvoren u okviru Tržnog centra "Delta City" i predstavlja atraktivno proširenje tamošnje gastronomske ponude. Svečanom otvaranju su prisustvovali ambasador Kraljevine Belgije, vlasnik Avgustin vafla - treće generacije ove porodice poslastičara, brojni novinari i predstavnici hotela "BAH" koji su uvoznici i partneri.

Liške vafle (nazvane tako po gradu Liježu iz koga potiču) postoje već šest vekova i sinonim su za belgijske vafle. Avgustin liške vafle pripremljene su po originalnoj recepturi, od prirodnih sastojaka, izvanrednog ukusa sa karamelizovanom hrskavom koricom, bez aditiva i konzervanasa. Tradicionalno mogu da se konzumiraju bilo gde i bilo kada, same, sa prah-šećerom, kvalitetnim sladoledom, čokoladom, voćem ili džemom, pa čak i koštunjavim i sušenim voćem. Da bi upotpunio ugođaj i učinio ga autentičnim, Avgustin bar u svojoj ponudi ima kvalitetan sladoled i džemove od organskog voća.

- Porodica Pifer ima dugu tradiciju u pekarstvu i poslastičarstvu već generacijama. Asortiman je kontinuirano širen i od 1962. godine, kada smo ispekli prve liške vafle, uspesi su se samo nizali. Između belgijskih čokolada i belgijskih piva, uspeo sam da stvorim i razvijem brend Avgustin belgijskih vafli u kojima danas, s ponosom mogu da kažem, uživaju ljudi u zemljama širom sveta - rekao je Augustin Pifer, vlasnik "Les gaufres d'Augustin" iz Belgije.

(Telegraf.rs)