NIJE SVEJEDNO: Pogrešnim češljanjem možete da uništite kosu

Verovatno o tome niste nikada razmišljali, ali stručnjaci potvrđuju da kvalitet naše kose zavisi velikim delom od načina na koji je češljamo

Ukoliko želite lepu, zdravu i negovanu kosu, morate da vodite računa o načinu na koji se češljate. Možda ste mislili da je svejedno kako to radite, ali nije. Naučnici potvrđuju da prečesto češljanje oštećuje dlaku, ali i vlas čini lošijom. Međutim, ovo je samo jedna od stavki koje negativno utiču na kvalitet vaše kose.

Češljanje od korena prema vrhovima

Grubo povlačenje vlasi od korena prema vrhovima verovatno je uzrok mehaničkog oštećenja kose, koliko god ona bila zdrava. Takav način češljanja lomi dlaku i slabi folikule, a umesto toga najbolje je krenuti sa češljanjem nekoliko centimetara od vrhova. Nakon što se taj deo rasplete, malo po malo četkom je raspetljavajte, sve dok ne dođete do korena.

Plastične četke i češljevi, kao i oni sa gumenim iglicama, povećavaju verovatnoću stvaranja statičkog elektriciteta. Najbolji izbor je koristiti četke sa prirodnom dlakom ili pak drvenim čekinjama, savetuju frizeri.

(Telegraf.rs/24sata)