Evo kako da oporavite želudac od Božića

Nakon silnog slavlja, prejedanja i nazdravljanja od kuće do kuće, konačno je došlo vreme da se odmorite od žustrog tempa i vratite svoj život u normalu, a pre svega svoje organe za varenje

Tokom novogodišnjih i božićnih praznika nema tog čoveka koji vodi računa o ishrani. Uostalom, ta misija je nemoguća s obzirom na izobilje koje vlada u vašoj, ali i svakoj drugoj kući u koju kročite.

Supe, pogače, riba, meso, kolači, sokovi, vino, rakija... niz je kojem nema kraja. Preterivanje u iću i piću zagarantovano je kod svakog ponaosob, a kada vreme praznika prođe, ostaje osećaj nadutosti, umora i loše volje za bilo čim sem ležanja i odmaranja.

Međutim, posao čeka i život, hteli vi to ili ne, mora da se vrati u normalu. Kako bi vam taj proces što lakše pao, nekoliko je stvari koje mogu da vam pomognu da se otarasite lošeg raspoloženja.

Zeleni čaj

Skuvajte litar zelenog čaja, ostavite ga da se ohladi i sipajte u bocu iz koje ćete ga ispijati tokom dana. To će izbaciti štetne materije iz vašeg organizma i regulisati varenje zbog čega ćete se ponovo osećati poletno.

Hladne obloge na očima

Kesice tog istog zelenog čaja dobro ohladite u frižideru i stavite na oči 15 minuta. Isto možete da napravite sa ohlađenim kašikama kako biste uklonili višak tečnosti i nadutost oko očiju.

Maska dr Oza

Izmešajte jogurt, kašičicu meda, pola banane i smesu rashladite u frižideru. Tu čudotvornu masku koju preporučuje čak i dr Oz stavite na lice i ostavite da deluje 15 minuta. Koža će vam biti blistava, sjajna i zategnuta.

Frape

Ako se osećate zaista loše, napravite frape od voća i povrća. U blender ubacite jabuku, pola banane, celer i brokoli. Možda ne zvuči privlačno, ali osećaćete se fenomenalno i, što je važnije, vratićete energiju svom telu.

Seks

Iako bi bilo idealno da odradite kardio trening od barem pola sata, nerealno je očekivati da ćete se odmah nakon Božića uputiti u teretanu. Umesto toga odradite "mali kućni trening" u svojoj spavaćoj sobi. Nakon seksa ne samo da ćete se osećati lakše, već ćete znatno popraviti svoje raspoloženje.

(Telegraf.rs/Index)