Otarasite se nesnosnih podočnjaka

Uprkos uvreženom verovanju, krivac za tamne kolutove oko očiju nije samo manjak broja sati provedenih u snu i preterano korišćenje šminke, već oni često nastaju kao posledica alergije ili oboljenja nekih organa, a ponekad je jedino moguće optužiti loše gene. Bilo kako bilo, nekoliko saveta iz kućne radinosti mogu vam pomoći da ih se barem privremeno rešite...

Jedan od najefikasnijih kućnih recepata za borbu protiv podočnjaka svakako su dobro poznati kolutići ledeno hladnog krastavaca. Kako biste smanjili nadutost i pomodrelost kapaka i najbolje bi bilo da krastavac držite na zatvorenim očima od 5 do 10 minuta.

Kafein i antioksidansi iz kesica biljnog ili crnog čaja potpomažu regeneraciju oštećene kože. Koriste se tako što se kesice čaja preliju ključalom vodom, nakon par minuta izvade i ostave da se prohlade. U munutima dok uživate u pijuckanju čaja držite dobro isceđenje kesice na očima i podočnjaci će nestati kao rukom odnešeni.

Još jedan pouzdan borac protiv alarmantno tamnih kolutova je i svež krompir. Ohladite dobro krtolu krompira, pa je očistite i isecite na tanke ploške. Stavljajte ih dva do tri puta dnevno u trajanju od dvadesetak minuta.

Ako izmasirate očne kapke bademovim uljem svako veče pre nego što odete na spavanje, ujutro ćete se buditi ne samo osveženog pogleda, već i sa gušćim i dužim trepavicama.