Veliki astro vodič kroz ljubavne odnose: Idealni partneri za svaki znak Zodijaka

U svetu astrologije, kompatibilnost znakova jasno je definisana prema njihovim karakteristikama

Foto: Shutterstock

Ovaj astrološki vodič otkriće koji partner i sa kakvim karakteristikama može da osvoji vaše srce na duge staze, ali i zbog čega se, uprkos poletnoj energiji, sa nekim znakovima Zodijaka manje  slažete.

Ovan

Ovaj vatreni znak je kompatibilan sa Vodolijom i Blizancima, dok jednaku privlačnost oseća prema Strelčevima i Lavovima, ali u ovom slučaju sukobljavaju se autoriteti i težnja za nezavisnošću.

Ovan i Vodolija - idealan par

Ovaj par ne može bez trzavica, ali to je ono što je upravo i njihova pokretačka energija. Dok ne uspostave kompromise, veza će biti turbulentna. Ovan će uporno pokušavati da dominira i sprovodi autoritet, što je apsolutno neprihvatljivo za jednu nezavisnu Vodoliju. Ipak, oni se i pored svega savršeno dobro razumeju, a strasne prirode ih održavaju u njihovom odnosu.

Bik

Bik se slaže sa Ribama, sa Devicom je na istoj talasnoj dužini, Škorpija budi strast, ali sa Rakom je najkomaptibilniji.

Bik i Rak - savršena kombinacija

Senzibilitet je ono što održava ovaj par i idealna je kombinacija ako je Bik muškarac, a Rak žena. Bik voli da pruža pažnju, što je neophodno nežnoj i zahtevnoj prirodi Raka. Oboma su prioritet porodica i potomstvo, a uživaju u uskom krugu dobro biranih prijatelja. Kada govorimo o idiličnoj vezi, ovu ćemo uvek uzeti za primer.

Blizanci

Blizancima u ljubavi mogu parirati Vodolija i Vaga, dok sa Ovnom može imati strastvene trenutke, a idealan partner je Lav.

Foto: Freepik

Blizanci i Lav - savršen par

Koliko god bila nemirna priroda Blizanaca, Lavovi su ti koji uspostavljau ravnotežu u njhovom životu. Spremni su da daju sve ono što je drugoj strani potrebno, pa i tu crtu nezavisnosti i slobode za kojom žude, jer Lav ne sumnja u sebe i ne dovodi u pitanje vernost partnera. Ta njegova opčinjenost samim sobom, za istraživački duh Blizanca prava je enigma.

Rak

Slaže se sa svim srodnim, vodenim znakovima, ali Devica mu pruža najveću sigurnost.

Rak i Devica - dobitna kombinacija

Premda je Rak zavisnik od emocija i nežnosti, što Devica nije u stanju svaki put da pruži, ona je ta koja će Raku pružiti utočište i mirnu luku. S druge strane, kao kompenzacija, Rak otapa ledenu santu njenog srca i pokazuje joj neotkrivene romantične vidike.

Lav

Lav i Ovan bi bili idealni partneri da ne postoji neiscrpna porba za tronom. Lava takođe privlači vatreni Strelac i ista energija, ali za životnog saputnika odabraće Vagu.

Lav i Vaga - doveka zajedno

Zbog čega bi ovaj par trebalo uvrstiti u idealne, pa i spektakularne? Njihova pojava ne može biti neprimećena. I jedan i drugi prilično polažu na svoj fizički izgled i ostavljaju snažan utisak na okruženje. Lavovi će biti večno zaljubljeni u svoje lepotice Vage koje, usput rečeno, najmanje što očekuju od partnera je da su obožavane. S druge strane, ova interakcija stvara čvrste temlje skoro zavisničkog odnosa.

Devica

Osobama rođenim u ovom zemljanom znaku odgovaraju Rakovi, sa Jarčevima će se najbolje razumeti, a sa Škorpijama najbolje zabaviti. Ipak, probirljive Device osvojiće Bik.

Devica i Bik - rođeni jedno za drugo

Maniri i bonton jednog Bika svakako će Devicu ostaviti bez teksta, ali nije to kraj ispita kada se gleda kroz Devicino prodrono oko. Praktičnost je takođe ono što je zajedničko ovom paru, ali Bikovo strpljenje sa zahtevnom i sitničavom Devicom ipak je presudno da ljubavni odnos opstane.

Video: Idealni ljubavnici, ali katastrofalni partneri za duže staze

Vaga

Dobro slaže sa Lavom, Vodolijom i Blizancima, ali izabraće avanturistički život sa Strelcem.

Vaga i Strelac - ljubav na prvi pogled

Za jednu Vagu, koja većinu svog života provede pred ogledalom, znanje i životna iskustva koje ima Strelac potpuno su fascinantni. Nije retkost da im se desi i ljubav na prvi pogled. Fasciniran lepotom Vage, Strelcu je teško da odvoji pogled dok ga Vaga pomno sluša, opsednuta njegovim znanjem. Strelac je taj koji širi vidike jedne Vage i otvara joj nove životne dimenzije.

Škorpija

Jasno je da jednoj Škorpiji odgovara senzibilitet Raka i prija emocija Riba, a idealan partner je sušta suprotnost.

Škorpija i Jarac - vulkan iza sive fasade

Premda je ozloglašena po pitanju ispoljavanja emocija, Škorpija duboko oseća i stoga su joj potrebni zidovi sarkazma kao odmbrambeni mehanizam, a to može razumeti samo Jarac. Jarčevi važe za hladne osobe, ali u tome i jeste čar ove kombinacije. Oboje imaju tu zajedničku potrebu za fasadom, ali samo oni zanju kakvu intimu dele nasamo - mnogi bi im pozavideli.

Strelac

Dobro se slaže sa Vodolijom, Ovnom i Vagom, ali najmanje će biti imun na Lava.

Strelac i Lav - kompromisi iz ljubavi i strasti

Kombinacija dobre forme, fizičkog izgleda i avanturističkog duha je komplet naručenih osobina po "kroju" Strelca. Ovaj par može da živi pravu bajku strasti i romanse. Ipak, ove dve slične prirode, kako bi opstale, moraju biti spremne na kompromisna rešenja čestih nesuglasica.

Jarac

Poštuje rad, red i disciplinu, stoga mu najviše odgovaraju Device, Škorpije, donekle Ribe, ali Bik je negov konačni izbor.

Foto: Freepik/ lookstudio

Jarac i Bik - idealna hedonistička zajednica

Dva potpuno materijalistički orijentisana znaka, sklapaju idelanu sliku ekonomske zajednice... Makar je to utisak za spoljni svet, ali oni se i međusobno dopunjuju emotivno. Nema preciznije slike kako se uživa u svim blagodetima hedonizma od Bika i Jarca, posebno ako su zajedno. Iako Jarčeve može do ludila dovesti Bikova inertnost, ovaj par opstaje jer ima iste poglede na svet i čvrsto stoje na zemlji dok racio uparvlja svim nesuglasicama koje imaju.

Vodolija

Vanvremenski znak koji ne želi ni da pripada ni da poseduje, ali kada je o emocijama reč, najre će se sroditi sa srodnim dušama poput Vage, Strelca i Ovna. Ipak, najveću kmpatibilnost pronaći će sa Blizancima.

Vodolija i Blizanci - ekstremno srećni

Nemirni duh i priroda Blizanaca uspeće da održi neodrživu pažnju Vodolije koja stiže da izgustira sve i u večitoj je potrazi za novim otkrićima. Blizanac je nepredvidiv, a to je ono za čim Vodolija teži jer se ne uklapa u sliku kolotečine. Ovaj par je spreman na najekstremnije poduhvate, pa nećemo pospešivati maštu ako navedemo primer Boni i Klajd (samo kao primer).ž

Ribe

Žive u svom svetu, a njihovim iluzijama i senzibilitetu mogu da izađu u susret Bik - svojom senzualnošću, Škorpija - svojom mističnošću, ali i Rak - svojom predanošću.

Ribe i Rak - ljubav van svih granica

Dva vodena znaka gotovo da čine savršenstvo u emotivnom smislu, ali njihova ljubav prevazilazi sve granice razuma. Posebno, zanesenost Riba dobija specifičan oblik, pa iako je i Rak prilično zaljubljive prirode, postaviće neohodne granice i vezu s realnošću. Sve dok je tako, ova veza može idealno da funkcioniše, osim ako se ne ispolji prevrtljiva narav Raka.

Video: Svaki horoskopski znak ima svog ljutog neprijatelja, ali jedan se izdvaja od svih

(Telegraf.rs)