Ako izbegavate šećere onda ovaj napitak morate imati pri ruci

Posebno na dijeti morate voditi računa o hidraciji, ali i unosu vitamina

Foto: Pixabay

Ako ste i vi odlučili da uhvatite "poslednji voz" i izgubite tih nekoliko kilograma viška dobijenih u karantinu do letovanja, onda bi trebalo da znate i kako da to uradite na zdrav način.

Naime, popularne dijete možda jesu najbrže, ali ne i najbolje rešenje, ponajviše zato što ćete izgubljene kilograme zahvaljujući jo-jo efektu još brže vratiti.

Najbolji i najzdraviji način koji preporučuju nutricionisti širom sveta jeste ono čuveno "probuši kašiku", odnosno uravnoteženi režim ishrane u kojem ćete nastaviti da jedete sve kao i do sada, ali u manjim količinama.

Ako je preporučeni dnevni unos kalorija za odraslu osobu od 2.000 do 2.200, onda je potrebno da izbacite samo 500 do 700 kalorija na dnevnom nivou kako biste uspešno mršavili, ali i kako se ti kilogrami kasnije ne bi vratili.

Ipak, ukoliko budete rigorozniji u tom postupku, te izbacite i ugljene hidrate iz ishrane, ne smete zaboraviti na redovan unos vitamina i minerala.

U tome će vam najbolje pomoći Jana vitamin koja osigurava hidraciju uz vrlo malo kalorija.

U samo jednoj bočici od 0,5l nalazi se deo dnevnih potreba za vitaminom C i B6, te biotinom, koji zajedno doprinose normalnoj psihološkoj funkciji i stvaranju životno važnih hormona poput serotonina, poznatijeg i kao hormona sreće.

Osim što će vas osvežiti i pružiti dnevnu dozu vitamina, Jana će vas i oraspoložiti svojim finim ukusom narandže.

Ilustracija: Nikola Jovanović Foto: Jana/Shutterstock

Stoga, sve i da ste na dijeti ne bi trebalo da zaboravite na važnost unosa hranljivih materija koje će osigurati preduslove za normalno psihološko funkcionisanje.

Jana vitamin upravo tome doprinosi!

(Telegraf.rs/PR)