Prost trik ublažava "aromu" luka i čini ga ukusnijim
Ovaj prost korak će neutralisati jaku aromu koji luk može da ostavi za sobom i ublažiti njegov ukus.
Ako volite hrskavost i ukus sirovog luka na vašim hamburgerima i u salatama, ali ih izbegavate zbog jake "arome", onda bi ovaj savet mogao da vam promeni život.
Sve što je potrebno da uradite sa isečenim lukom pre stavljanja u svoja omiljena jela jeste da ga potopite u posudu sa vodom.
Preporučujemo
Ovo skoro svi rade pogrešno: Koliko dugo suvo meso sme da stoji u frižideru
SRČANI UDAR I SIMPTOMI Maja iz Beograda opisala kako je "preživela infarkt" i koje signale joj je telo slalo
Smrdi vam iz usta? Pogledajte koja hrana istog trenutka ubija loš zadah koji nastaje kad jedete luk
Ovaj prost korak će neutralisati jaku aromu koji luk može da ostavi za sobom i ublažiti njegov ukus.
Jedinjenja sumpora odgovorna za taj oštri ukus se razlažu u vodi.
Jednostavno oljuštite i isecite luk i potom ga potopite u hladnu ili ledenu vodu. Ostavite luk barem 10 minuta, povremeno ga mešajući.
Ako želite da mu dodate malo ukusa, luk možete potopiti u sok od limuna ili limete.
(Telegraf.rs)