Najsavršeniji recept za mlade domaćice: Kako da napravite ajvar što pre, da vam ne smrde prsti i nokti, a da promenite samo jednu stvar

Zahvaljujući maloj promeni, ajvar možete da spremite za manje od sat vremena

Ako volite ajvar, ali nemate vremena da odvojite nekoliko dana na pečenje, ljuštenje i mlevenje paprika, onda je ovaj recept kao stvoren za vas.

Ne samo da ovaj ajvar može da se napravi za manje od sat vremena, već mu je ukus isti, ako ne i bolji od onog koji se pravi na mnogo mukotrpniji način.

Džejmi Oliver ima svoj recept za ajvar - a naše bake bi ga ubile zbog ove 3 greške

Dakle, zaboravite na crvene prste, sate izgubljene u dimu od pečenja paprika i isprobajte ovaj recept koji ćete spremiti bez ikakve muke i cele zime u živati u svoj domaćem ajvaru.

Pogledajte recept, isprobajte ga i u komentarima nam recite kako vam se sviđa:

- 5 kg očišćenih pаprikа (bez drški i semenki) obаriti krаtko oko 2 minuta - okrećući nа obe strаne

- Ispeći u rerni 2 kg plаvog pаrаdаjzа i oljuštiti.

- Sve to sаmleti i upržiti u 400 ml ujа, posoliti po ukusu, dodаti mаlu šoljicu vinskog sirćetа i po ukusu, ko voli ljut, nаrendаti koren renа ili u toku bаrenjа dodаti nekoliko somborki (crvenih).

- Vruće sipаti u zаgrejаne tegle.

VIDEO: Probali smo ajvar vredan 50.000 dolara

(Telegraf.rs)