Hladna šolja čaja budi sećanja na topli Orijent (FOTO)

Tradicionalni turski čaj omiljeni je napitak svih generacija, a način njegovog spravljanja čitav je ritual koji zahteva pažnju, vreme i mnogo emocija

Ukoliko se ikada posetili Tursku, mogli ste da zapazite da ovaj interesantan narod zapravo i nije ljubitelj kafe koliko je čaj na pijedestalu njihovih užitaka. Uvek i svuda, od radnog mesta do pijace, bakalnice ili butika, uz druženje ili obrok, svi služe i uživaju u čaju.

Svaka ulica i svaki trg nesvakidašnje mirišu, od nežnih cvetnih aroma, do jakih voćnih miomirisa koji bude sva čula, a za to je opet "kriv" – čaj.

Tradicionalni turski čaj omiljeni je napitak svih generacija, a način njegovog spravljanja čitav je ritual koji zahteva pažnju, vreme i mnogo emocija. Topli napitak služi se u tradicionalnim fildžanima specifičnog dizajna, u koje ne staje previse čaja, ali koji zbog svojih neobičnih karakteristika i oblika imaju specifičnu draž.

Mirisi Orijenta mogu biti probuđeni ne samo na Bosforu, već i kod kuće u udobnoj fotelji. Četiri nove fuzije ukusa - crni čaj-breskva-hibiskus, crni čaj-limun-limunska trava, zeleni čaj-mango-kamilica i crni čaj-šumsko voće, koji dolaze uz novi ledeni čaj Fuzetea zasigurno će oživeti sećanja na uske turske uličice i sočne mirise koji se šire i mešaju svom svojom silinom.

Fuzetea, osim nesvakidašnjih aroma zaslađen je prirodnim zaslađivačem stevijom koja ima nula kalorija i spada u beskalorijske prirodne zaslađivače, pa je tako nivo šećera u ovom nesvakidašnjem napitku smanjen za 30 procenata.

(Telegraf.rs/ PR)