Nikad brže, nikad lakše! Evo kako da očistite jastuke u jednom potezu

Ako mislite da je dovoljno da uvek imate čistu jastučnicu na njemu, grešite

Prema jednom istraživanju jastuke bi trebalo da čistite bar tri puta godišnje, a posebno u jesen. A da li ste vi u skorije vreme očistili jastuk na kom spavate?

Ako mislite da je dovoljno da uvek imate čistu jastučnicu na njemu, grešite. Prema rečima Roberta Oksmana, direktora "Sleep to Live" instituta u Americi, jastuk bi trebalo da se promeni na svakih šest meseci. Ako imate jastuke koje možete da perete u mašini za veš, a da se ne oštete, u bubanj stavite dva jastuka. Ako perete samo jedan, ostaće previše prostora pa se jastuk može lakše oštetiti pri pranju.

Najodvratniji manikir koji ste ikad videli: Kroz ove nokte se šetaju živi mravi (VIDEO)

Mnogi jastuci nakon nekog vremena postanu žuti, a to ne mora biti problem koji ćete samo prekriti novom jastučnicom. Zato isprobajte ovaj trik: 

U bubanj mašine za pranje veša sipajte vruću vodu, šoljicu praška za izbeljivanje odeće, šoljicu praška za pranje i dve supene kašike sode bikarbone. Pratite uputstva proizvođača i proverite na kojoj temperaturi smete da oprerete jastuk.

Nakon što je pranje gotovo jastuk dobro "izudarajte" sa svih strana kako biste što više vlage izbacili i na taj način sprečili nastajanje plesni. Jastuk dobro osušite na vazduhu pre nego što ga ponovo vratite na krevet.

(Telegraf.rs / Izvor: superzena.b92.net)