Evo kako da se rešite mamurluka ako ste malo preterali sa vinom

Mamurluk je gadna stvar jer ništa gore od užasne glavobolje i mučnine posle dobrog provoda

Vino ima različite ukuse i svima nam odgovara druga vrsta, ali ono što je svima zajedničko jeste mamurluk koji dolazi jutro posle.

Stranica Wine Folly objavila je nekoliko saveta kako da se uspešno rešite glavobolje, mamurluka i malaksalosti od vina.

Prva stvar koju možete da pročitate u bilo kom tekstu za lečenje mamurluka jeste da jutro posle pojedete nešto masno što bi trebalo da upije alkohol iz organizma. Međutim, to nije slučaj kod vina već se savetuje da izbegavate masnu hranu ceo dan.

Stručnjaci preporučuju da se noć nakon konzumiranja vina probudite relativno rano, a ovaj savet opravdavaju činjenicom da što se pre organizam probudi pre će započeti sa procesom oporavka.

Jedna od najbitnijih stvari jeste da trebate da pijete vodu. Čim ustanete popijte odmah dve čaše vode i tabletu protiv glavobolje. Ako uzimate tabletu, popijte samo polovinu kako biste malo pomogli vašoj jetri koja već radi punom parom da svari alkohol koji ste uneli.

Ako osetite mučninu pomešajte kašičicu sode bikarbone sa čašom vode jer će to smiriti želudac i smanjiti vašu osetljivost na mirise. Preporučljivo je da izbegavate kafu jer ona dodatno dehidrira organizam i da umesto nje pijete čaj i mlaku vodu.

Aktivirajte se i prošetajte najmanje pola sata. Nismo sigurni da ćete uspeti mamurni da odete na trening, ali i najmanja aktivnost kao što je hodanje pokreće krv da brže izbacuje toksine.

Rano ujutru se istuširajte mlakom vodom, ali nemojte da koristite jake sapune. Ovo će vam pomoći da započnete dan osećajući se sveže. Ako nemate mnogo obaveza, ostatak dana iskoristite za opuštanje u kući i dremnite poslepodne jer će vam to pomoći da odmorite organizam i budete spremni za ostatak dana.

(Telegraf.rs/klix.ba)