Jednostavan trik u kući pomoću kojeg će vam jagode ostati duže sveže

Ovaj trik možete primeniti i na maline i kupine

Foto: Pixabay

Ako ste ljubitelj ovog crvenog voća onda vam se sigurno mnogo puta desilo da bacite jagode koje su se bukvalno preko noći pokvarile u frižideru, prenosi rd.com.

U toku je sezona jagoda, a budući da je u pitanju voće koje ima mali broj kalorija slobodni smo da ih jedemo do mile volje.

Pored brojnih pozitivnih strana ovog voća, postoji jedna lošija strana. Jagode se brzo kvare, a niko ne voli da ih jede kada omekšaju, promene boju i ukus.

Otkrićemo vam tajnu kako da održite jagode svežim, a sve što vam je potrebno su sirće, voda i činija.

Za početka u veću posudu sipajte pola šolje sirćeta i dve i po šolje vode pa u tu smesu stavite jagode da odstoje nekoliko minuta.

Sirćetna kiselina će očistiti plesni i bakterije zbog kojih se jagode brže kvare i ne brinite, nakon toga jagode neće imati ukus sirćeta.

Foto: Pixabay.com

Kako biste jagode dobro osušili stavite ih na peškir ili krpu i ostavite ih neko vreme.

Obavezno uklonite svu vlagu jer će to sprečiti buđanje i smestite ih u frižider.

Sada imate sveže jagode koje mogu da traju danima, a ovu metodu možete da primenite na kupine i maline.

(Telegraf.rs/B.K.)