Neverovatno jednostavan trik kako da isečeni komadići jabuke ne potamne u kutiji

Zašto za ovo nismo znali ranije?

Foto: Oh So Busy Mum

Jedna majka je na interentu podelila trik kako da isečene jabuke ne dobiju braon boju odmah nakon što ih isečete.

Trik je vrlo jednostavan, a održaće jabuke svežim dugo nakon što su iseckane.

U Fejsbuk grupi Lunchbox Ideas Australia jedna žena objavila je fotografiju na kojoj su prikazani sveži komadići jabuke potopljeni u sok od jabuke, slanu vodu, običnu vodu i gaziranu vodu kako bi sprečili da voće potamni.

Mnoge majke koje nikada nisu nosile jabuke deci napolje jer odmah promene boju i čine se nejestivim dočekale su ovaj trik sa velikim oduševljenjem.

- Ideja je odlična, ja komadiće jabuke prelijem samo običnom vodom i ostanu sveže - napisala je jedna korisnica.

Drugi su predložili da jabuke prelijete vodom u koju ste ukapali malo soka od limuna.

- Na ovaj način jabuke mogu da očuvaju svežinu čitav dan - tvrde korisnici.

(Telegraf.rs/B.K.)