20 stvari iz prošlosti koje tinejdžeri današnjice gledaju u čudu: Nostalgičari, spremite maramice

Jaz generacija uvek će postojati, baš kao i međusobno nerazumevanje, ali svako vreme nosi i dobre i loše inovacije

Foto: Shutterstock

Internet je deci današnjice zamenio sve: TV, mape, radio itd. Ceo svet im je na dlanu! Mnogo je sitnica za koje savremeni tinejdžeri nisu ni znali, a starije generacije su morale svakodnevno da se nosi sa tim.

Danas je tako lako gledati film onlajn, naručiti hranu telefonom i pogledati nekoliko hiljada fotografija u digitalnoj arhivi. Ne tako davno, o ovim, i desetinama drugih jednostavnih akcija nije se ni razgovaralo.

Pogledajte koje su poteškoće nekada bile sasvim uobičajene, a današnji tinejdžeri ih jednostavno ne poznaju. Možda ste i vi iskusili nešto od ovoga? Ili čak sve?

Ako niste, sigurno poznajete nekoga ko je odrastao pod uslovima u kojima nije ni zamišljao šta će moderno doba doneti i koliko će se tehnologija razviti.

Vreme nemilosrdno prolazi i mnogim starijim generacijama sećanja na ne tako razvijenu tehnologiju i preteče nekih današnjih dostignuća, izazivaju osećaj nostalgije.

Činjenica je da se neki ni danas ne mogu privići na olakšice koje moderan način žovota nosi i uporno pribegavaju konzervativnim i tradicionalnim metodama življenja.

Da je iščekivanje telefonskog poziva imalo svoje draži, u vreme kada se nije ni slutilo da će SMS zameniti verbalnu komunikaciju, mlađe generacije nikada neće shvatiti.

Kojoj generaciji vi pripadate i šta biste voleli da se vrati iz nekih prošlih vremena? Pišite nam u komentarima.

Video: Opaka mašina: Retka prilika da se provozate u čuvenom fordovom modelu iz 1908. godine

(Telegraf.rs)