Miris bakine kuhinje: Jednostavan recept za najsočniju pitu sa višnjama

Sočna i ukusna

Foto: PrintScreen/Youtube/Domaći Recepti

Pite koje se prave sa malo kora, a puno fila većini su omiljene. Ona koju većina ljudi obožava je - pita sa višanja. Možda je razlog tome što vas podseća na miris bakine kuhinje i bezbrižno doba.

Bilo kako bilo, piti s višnjama skoro niko ne može da odoli.

Sastojci:

  • 500 gr kora
  • 600 gr višanja
  • 5 jaja
  • 180 ml jogurta
  • 200 gr griza
  • 100 ml ulja
  • 200 gr šećera
  • 1 prašak za pecivo
  • šećer u prahu za posipanje

Priprema: 

Umutite smesu od jaja, jogurta i ulja, a onda dodajte prašak za pecivo, griz i šećer. Ovom smesom mažete svaku koru, 3 ukupno, a na treću rasporedite 150 grama višanja. 

Postupak ponavljajte sve dok vam ne nestane kora.

Kore savijte u rolat i ređajte u pleh koji ste prethodno nauljili. Smesom koja vam je ostala prelijte rolate i stavite da se peku na 200 stepeni oko 20 minuta. 

Kada je gotova, vlažnu krpu stavite preko pite i ostavite 15 minuta, pa onda sve pospite sa šećerom u prahu.

Sačekajte da se ohladi, pa isecite i poslužite.

Prijatno!

(Telegraf.rs)