Psiho test: Pogledajte sat i otkrijte da li ste "zaglavljeni" u prošlosti

Asocijativno mišljenje je glas podsvesti, put do tajanstvenih uglova ličnosti

Foto: Pixabay

Psihološki testovi su zanimljivi, jer daju odgovore na mnoga pitanja. Koriste ih psiholozi, a mogu se koristiti i samostalno. Posebno su zanimljivi i indikativni testovi asocijacija.

Oni se baziraju na metaforama, asocijacijama ili apstraktnim slikama i pomažu da se otkrije naš unutrašnji svet. Asocijativno mišljenje je glas podsvesti, put do tajanstvenih uglova ličnosti.

Ovaj test će vam pokazati da li još živite u prošlosti ili ste spremni da načinite korak napred. Pogledajte slike i izaberite sat koji vas najviše privlači.

Sat broj 1

Vi živite u ovom trenutku. Sposobni ste da uživate u sitnicama koje čine život, u radostima svakodnevice... Zadovoljno ste i zahvalni na onome što imate.

Okruženi ste velikim brojem prijatelja i toplinom porodice i to smatrate svojim najvećim uspehom. Znate da uživate u momentu koji vam se upravo dešava i da budete srećni zbog onoga što upravo imate. Vi ste osoba koja nije opterećena ni prošlošću, ali ni budućnošću.

Sat broj 2

Niste zaglavljeni u prošlosti, ali ste osoba koja živi u budućnosti. Puni ste različitih ideja za sutra i danas kao da vas ne zanima. Za vas je dan u kome ste već prošlost i vaš um već smišlja i zamišlja nešto što će se tek desiti. Često osećate anksioznost zbog neizvesnosti šta donosi to "sutra" od koga vi mnogo očekujete. 

Zbog toga što živite u budućnosti, niste sposobni da uživate u trenutku. Da biste bili zadovoljniji i srećniji prestanite da živite u budućnosti i uživajte u svakom trenutku koji živite.

Sat broj 3

Vi ste osoba koja je potpuno zarobljena u prošlosti. Potreban vam je novi cilj - san koji daje snagu i poziva napred.  Niste u stanju da se oslobodite kajanja za stvari koje su vam se dešavale  i zbog toga živite i proživljavate i dalje neke situacije koje su se desile, a s kojima se niste pomirili niti ih prihvatili.

Vreme je da prestanete da se kajete i živite "zarobljeni" u vremnu koje je prošlo. Greške su sastavni deo živita, iz njih je potrebno izvući pouku i nastaviti dalje. Gubite dragoceno vreme na kajanje, umesto da živite "punim plućima".

Sat broj 4

Ovaj sat govori da ste iskoračili iz prošlosti, ali da joj se često vraćate. Kao da vam se čini da je tamo uvek bilo nešto bolje i lepše, da su vam se tada dešavale neke značajne stvari. Ali i danas će biti prošlost već sutra, pa bi bilo dobro da to tako i shvatite i počnete da živite to "danas" i uživate u njemu.

Čini vam se da je život u sadašnjosti manje ispunjen i manje zanimljiv, nego onaj koji ste proživeli. Volite da se varaćate često na lepe uspomene i da se sećate nekih za vas značajnih momenata.  Često verujete da su samo oni ljudi koje ste upoznali u prošlosti vredni vaše pažnje, čime sebi uskraćujete upoznavanje novih među kojima takođe možete da nađete kvalitetne. 

Uživajte u lepim uspomenama, ali dajte sebi priliku da stvarate i neke nove.

Video: Psiholog Snežana Marić: Kako pandemija korona virusa utiče na bračne odnose

(Telegraf.rs)