Kako da savršeno dozirate ulje u toku kuvanja: Trik zlata vredan
O tom komadu plastike uglavnom razmišljate kao o delu koji duplo štiti ulje od rasipanja, i koji po otvaranju više nema nikakvu ulogu
Kada kupite novu flašu ulja, primetili ste da većina njih ima zaštitni čep ispod glavnog zatvarača. Po pravilu taj čep završi u kanti za smeće, ali malo ljudi zna da je on više nego koristan.
Preporučujemo
Srbima nije dobro zbog sela u Hrvatskoj: "Ima najjezivije ime, tu je do rata živelo 95% Srba"
Lepotica koja je osvojila najvećeg glumca Jugoslavije: Jurio je za njenim autom kroz Beograd, a bila je udata
O tom komadu plastike uglavnom razmišljate kao o delu koji dvostruko štiti ulje od rasipanja i koji po otvaranju više nema nikakvu ulogu. Međutim, ovo nije tačno. Taj čep više nego koristan.
Na društvenim mrežama postoji mnogo videa koji kruže i otkrivaju njegovu novu namenu. Naime, zaštitni čep služi za sporo točenje odnosno doziranje ulja.
Jednom kada ga povučete i skinete, vratite ga okrenutog na suprotnu stranu i stavite u flašu - ulje će teći kroz mali otvor i moći ćete savršeno da ga dozirate u toku pripreme jela ili začinjavanja salata.
Pogledajte način na koji se upotrebljava zaštitni čep u videu na početku teksta.
(Telegraf.rs)