Profesionalni kuvar otkriva koju hranu nikad ne bi poručio za dostavu iz restorana

Jaja, sve što je pohovano i prženo, kao i ono što sadrži premaze nije najpametniji izbor

Foto: Pixabay

Jedan profesionalni kuvar je otkrio šta nikada ne bi poručio za dostavu iz restorana, prenosi "Insider".

Pomfrit

Pomfrit je najbolje jesti odmah, nakon što je izvađen iz friteze. On ima jako kratak rok trajanja. Kada ga stavite u kartonsku kutiju, prestaje sva njegova hrskavost koja ga čini ukusnim.

Jaja

Omlet i slična jela napravljena od jaja nisu dobra za dostavu. Ukoliko čekate na isporuku, rizikujete da dobijete lepljivo jelo koje niko neće želeti da okusi. Omlet najbolje spremite sami kod kuće i odmah ga servirajte.

Naćosi

Ovo jelo najlepše je da se jede odmah, jer je samo tada to prava stvar – kombinacija hrskavog čipsa i kremastog svežeg preliva. Čak i najčvršći čips ne može da izdrži „težinu“ salse, pavlake i pasulja tokom transporta. Umesto svežeg jela dobićete nejestivu kašu.

Foto: Pixabay

Smuti

Smuti je najbolje da pijete odmah nakon što je izvađen iz blendera. Dok vaše piće stigne do vas može da se ugreje i da bude neukusno za konzumiranje.

Pržena hrana

Sve što je obloženo mrvicama hleba i što je prženo u dubokom ulju će izgubiti svoju privlačnu hrskavu spoljašnjost tokom dostave. Pohovani kačkavalj može da vam stigne gnjecav.

Supe sa rezancima

Testenina ima tu karateristiku da upija tečnost, pa ako vam nudle ne odvoje od supe rezanci će upiti supu i jelo neće biti onakvo kako ste navikli.

Losos

Losos može da se prekuva tokom transporta. Ovo važi za sve što volite da jedete tek pripremljeno, kao što su biftek i morski plodovi. Preostala toplota zarobljena u kutiji sa hranom može da prekuva vaš omiljeni obrok.

Video: Kuvari čuvajte se, stiže dete koji će vam zabiberiti čorbu

(Telegraf.rs)