Vreme je krsnih slava: Evo kako da napravite najukusnije žito

Potrebni su vam pšenica, šećer u prahu i orasi

Svako domaćinstvo širom Srbije najsvetije praznike praznuje na neki svoj način. Neko se vodi jednostavnošću, a neko raskošem. Neko neguje tradiciju svojih predaka, a neko se ipak vodi savremenim i modernim načinom. Ali ono što je najbitnije, svako slavsku trpezu svako pripremi s puno ljubavi.

Uz slavski kolač i vino, na trpezi se uvek i nađe žito. I te kako ukusno.

Potrebne su vam pšenica, šećer u prahu i orasi.

Nakon što skuvate određenu količinu pšenice i lepo je iscedite, izmeljite je u čemu god da imate: blender, secko, mašina za mlevenje mesa... Dodajte po želji mlevene orahe i šećer, sve lepo sjedinite, servirajte i to je to.

Uživajte!

U komentarima nam pišite kako vi spremate slavsko žito.

(Telegraf.rs)