Kako da pravilno jedete krofnu: Ovako se nećete isprljati

Vreme čitanja: oko 1 min.

Koristite viljušku ili nož

Stručnjak za bonton otkriva kako se, prema britanskom bontonu, pravilno jede krofna.

Iako smo u iskušenju da rukama zgrabimo slatku poslasticu i prepustimo se slasti, influenserka Lusi Čelindžer je otkrila šta treba da uradite ako se nađete u otmenijoj situaciji prilikom ručavanja.

Stručnjak kaže da se koristi viljuška za desert, jer ima stranu posebnu za rezanje pudinga ili nož, da biste dobili komad veličine zalogaja.

- Uzela bih viljušku i onda bih jednostavno presekla krofnu - demonstrirala je u klipu.

- Ponovite radnju, a zatim viljuškom probodite krofnu i stavite deo veličine zalogaja u usta.

Lusi je objasnila da istu stvar možete da uradite i sa punjenom krofnom, a sa komadom koji ste isekli "pokupite" džem ili krem.

- Skoro svako nemačko domaćinstvo ima ovakve viljuške za desert - napisao je jedan evropski gurman.

- Mi ih zovemo viljuške za torte i to ime govori za šta ih koristimo - glasio je drugi komentar.

Lusi ima više od 554.200 pratilaca na "TikTok-u", gde je prikupila oko 12,7 miliona lajkova. Ekspert je napravila niz video-snimaka koji objašnjavaju pravilan način konzumiranja različite hrana, od kojih su neke smislenije od drugih, obuhvatajući niz delicija, od pice do čokoladnih pločica, piše "Daily Mail".

(Telegraf.rs)