Najbrži način da odledite mleveno meso: Pravilno pakovanje je pola posla

Vreme čitanja: oko 1 min.

Trik koji ćete redovno primenjivati

Foto: Shutterstock

Koliko puta vam se desilo da poželite da napravite ćufte, sarmu, punjenu papriku ili musaku, a nemate vremena da sačekate da se meso odledi?

Kad unapred znate da ćete pripremati jelo sa mlevenim mesom, najsigurniji način je da ga izvadite bar 12 sati ranije iz zamrzivača i držite u frižideru do pripreme kako bi proces odleđavanja bio što bezbedniji.

Onda kad baš žurite, spuštanje vodootporne kese sa mesom u posudu sa hladnom vodom takođe može da bude jedno od rešenja.

Konačno, i odleđavanje u mikrotalasnoj pećnici na 50 odsto snage dva-tri minuta je sistem kom domaćice ponekad pribegavaju.

Ali, u svim navedenim situacijama meso će se brže razlediti ukoliko ste ga pravilno spakovali pre spuštanja u zamrzivač.

Da bi se mleveno meso brzo i bezbedno odledilo, neophodno je da ga stavite u vodonepropusnu kesicu i da ga, što je moguće više, izravnate preo nego što ga zamrznete.

Što je pakovanje sa mlevenim mesom ravnije i tanje, to će se meso brže odlediti kad ga izvadite iz zamrzivača.

Video: Spremili smo turšiju i nije teško: Treba vam tegla i par sastojaka

(Telegraf.rs)