Skinuo je Diznijeve princeze do gole kože kako bi pružio podršku ženama koje vode životnu bitku (FOTO)

Poznati umetnik na veoma duhovit način dočarao je opasnost od raka dojke

Aleksandro Palombo je pop umetnik i aktivista koji je poznat po svojim pop delima u kojima se koristi satirom.

Kroz svoju umetnost on je pokušao da približi svima borbu koju vode žene koje su pobedile rak dojek,a li i da upozori na opasnost od ove bolesti.

Kroz crteže poznatih Diznijevih princeza i junakinja, on prikazuje lepotu ženskog tela nakon jednostruke ili dvostruk emastektomije. Uklanjanjem dojke ili dojki žena ne gubi na lepoti i značaju, već iz te borbe izlazi hrabrija i jača.

- Napravio sam "Survivor" seriju jer sam želeo da se žene osete manje usamljene u njihovoj bnorbi i prihvatanju sebe. Žene koje imaju rak dojek bore se svakoga dana bez prestanka. Dijagnoza raka je šok, pogotovo kada znate šta vas sve čeka, rekao je on.

Dodao je da je želeo da žene pogledaju serijal njegovih slika i osete se pozitivno i prikupe snagu koja im treba za borbu. Njegova dela su tu da ih ohrabre da sebe vole više nego pre, čak i nakon mastektomije.

- Moja dela su reflekcija društva u kome živimo, događaja koji suz me dotakli i privatnog života. Gubitak voljene osobe zbog raka dojke motivisalo me je na akciju. osetio sam potrebu da se izrazim u ovoj važnoj temi, rekoa je umetnik.

VIDEO: Zbog raka grlića materice Srbija je puna siročadi! Podmukla bolest ubije najmanje jednu ženu dnevno, probudite se dok ne bude kasno

(Telegraf.rs/aplus.com)