Objavila je sliku svog tela kako bi ono izgledalo seksi u 90-im, kako danas, a kako pre nekoliko stotina godina (FOTO)

Standardi kada je reč o lepoti menjaju se s godinama

Dok je razmak između butina dugo bio najpoželjniji kod izgleda žena, sada je biti mršav sa tankim nogama, butinama i velikom zadnjicom postao imperativ.

Fitnes blogerka Kejsi Ho odlučila je da fotošopira svoje fotografije i na svom primeru pokaže kako su se standardi lepote promenili kroz godine. Počevši od 1400. do 1700. pa sve do 2018. godine ona je pokazala koji oblik tela je najpoželjniji i kome žene najviše teže.

Kejsi je objasnila kako je zaobljena figura i uhranjenost bio statusni simbol i simbol bogatstva u renesansnoj Italiji. Onda je došla na ideju da prikaže 1920. kao godinu kada je na ceni bio dečački izgled i androgena figura. Tada su žene utezale svoje grudi ne bi li ušle u ravne haljine.

Onda je na scenu stupila figura peščanog sata koju su promovisale Elizabet Tejlor i Merlin Monro. One su postale idoli mnogim devojkama, a došlo je do proboja Plejboja i Barbi lutkica.

Merlin Monro "kriva" je za obožavanje figure peščanog sata. Foto: Guliver/Hulton Archive/Getty Images

U ranim 90-im mršavost je bila u trendu. Koščato telo, mršavi udovi i super mršavi izgled osvojili su modne piste i nasloven strane časopisa. Postojao je čak i naziv za takvo telo - heroin chic!

Od sredine 90-ih sve do 2000. velike grudi, ravan stomak i razmak između nogu bili su u modi. 2010. operacija uvećanja grudi je operacija koja se izvede najviše puta u jednoj godini kada je reč o estetskoj hirurgiji. To je doba angela brenda Victorias Secret. “Anđeo” je visok, mršav i uvek ima duge noge i bujno poprsje.

Period od 2010. do 2018. donosi nam velike zadnjice, široke kukove, uzak struk i pune usne. Postoji ogromna potražnja za implantiam u zadnjici zahvaljujući Instagram zvezdica koje kače svoje “belfije”. Čak su se i mnogi plastični hirirzi proslavili time što su kačili fotografije žena koje su uspeli da preoblikuju. Od 2012. do 2014, potreba za ugradnjom implanta u zadnjicu i injekcije povećana je za 58 odsto.

Kim Kardašijan danas je uzor mnogim ženama kada je izgled u pitanju. Foto: Profimedia.com

Kejsi je sve upozorila da je proizvodnja tela mnogo opasnija od proizvodnje odeće i da ne trebamo da tretiramo naša tela kao modne detalje koji su jedne sezone u trendu, a druge su demode.

(Telegraf.rs/metro.co.uk)