Ona radi tretmane lica slavnim ličnostima i otkriva kako da iscedite bubuljicu, a da ne uništite kožu

Ana Fild radi tretmane lica mnogim zvezdama i njene savete treba slušati

Svako ko ima aknu na licu ne može da odoli a da je ne istisne. Sada se oglasio dermatolog koji radi tretmane lica slavnim ličnostima  i otkrio da je to potpuno pogrešno i da morate da se suzdržite od te loše navike.

Australijski stručnjak koji se bavi negom kože poznatih je striktan kada je ceđenje bubuljica u pitanju - morate da se otarasite te loše navike da biste spasli svoju kožu.

Ana Fild je rešilda da progovori o tome kako javne ličnosti tretiraju svoje lice, kao i o tome kakve savete im daje.

- Ukoliko tretirate bubuljice kao da želite da istisnete čep na flaši, onda nikada zapravo nećete imati čistu i lepu kožu - kaže Fild.

Zašto vam se na moru pojavljuju bubuljice i šta treba da radite sa njima? Foto-ilustracija: Profimedia/Wavebreak

Objasnila je kako da tretirate lice ukoliko baš morate da istisnete aknu (ukoliko se beli).

- Očistite ruke i lice. Umotajte prst u maramicu ili gazu. Zahvatite tkivo sa strane ili odozdo, lagano stisnite i pogurajte sadržaj na gore. Važno je da pri ruci imate sredstvo za dezinfekciju kože - kaže Fild i dodaje da je greška aknu stiskati ogozgo i kidati kožu na njenom vrhu.

Foto-ilustracija: Profimedia

Ana je objasnila i da postoji pravo vreme za istiskanje bubuljica kad je to nužno.

- Stiskajte bubuljice kada vam je koža naparena, odnosno kada se tuširate ili kada duže vreme umivate vaše lice - objašnjava Fild i dodaje da bi bilo najbolje ne dirati aknu dok se upala ne smiri.

Zašto vam bubuljica uvek izlazi na istom mestu? Foto: Pixabay.com

Kada smo kod grešaka koje dame najčešće čine kada čiste svoju kožu je grub piling. Naime, najbolje je koristiti meke maske koje jednako dobro čiste pore i uklanjaju mrtvu kožu kao i piling sa granulama koje mogu da oštete tkivo. Naravno, važno je da nikako ne budete grubi prema koži lica.

Ana Fild kaže i da duboko veruje da zdrava koža ima direktne veze sa kvalitetnom ishranom. Ono što unosite u organizam određuje i elastičnost i svežinu kože lica i tela.

VIDEO: Zašto volimo da gledamo ceđenje bubuljica

(Telegraf.rs / dailymail.co.uk)