Roditelji joj kupili solarijum, sunča se 20 minuta dnevno: Iz kuće ne bih izašla da nemam taman ten

Uprkos upozorenjima stručnjaka o štetnosti solarijuma, kaže da ne bi izlazila više iz kuće kada ne bi mogla da se sunča

Za Tejlor Hamfri (18) iz Engleske život je dobio novi smisao kad je po prvi put otišla u solarijum. Tad je otkrila da je osunčano telo najvažniji deo njenog izgleda, pa već skoro godinu dana svakodnevno provodi po 20 minuta pod "veštačkim suncem" u svojoj kući.

U solarijumu je prvi put bila čim je napunila 18 godina, i po sopstvenom priznanju, odmah se zaljubila u svoju osunčanu boju kože. Odmah je pitala roditelje da joj kupe solarijum. Ispunili su joj želju, a Tejlor kaže da bi pala u depresiju kada ne bi mogla da se sunča svaki dan.

- Prvi put sam otišla u solarijum čim sam napunila 18 godina i odmah sam se zaljubila jer imam maslinastu boju kože i rezultati se primećuju istog trenutka - kaže Tejlor. - Zato sam pitala roditelje da mi kupe jedan i oni su se složili. Bila sam presrećna. U početku sam se sunčala po 8 minuta dnevno, a onda sam tokom nekoliko meseci došla do 20 minuta dnevno. Koristila bih ga i duže, ali je preporučena maksimalna minutaža upravo ta.

Uprkos upozorenjima stručnjaka o štetnosti solarijuma, Tejlor kaže da ne bi izlazila više iz kuće kada ne bi mogla da se sunča.

Na društvenim mrežama ova devojka je privukla veliku pažnju, a mnogi su je optužili da pokušava da se pretvara da je druge boje kože.

- Nekoliko njih mi je napisalo da bi trebalo da obrišem naloge na društvenim mrežama, ali ja ih ignorišem jer se u solarijumu sunčam zbog svog samopouzdanja. Obožavam da nosim svetlu odeću, jer ona ističe moj taman ten.

Usled epidemiološke situacije u Engleskoj mnogi saloni koji imaju solarijum bili su zatvoreni, a Tejlor kaže da joj je to teško palo.

- To je bilo užasno. Nisam želela niko da me vidi, a kada bih izlazila iz kuće nosila sam veoma jaku šminku. Znam da postoje zdravstveni rizici zbog korišćenja solarijuma, ali postoji rizik i od konzumiranja cigareta i alkohola, pa ljudi i dalje puše i piju. Svoj život ne bih mogla da zamislim bez solarijuma - zaključila je ona.

(Telegraf.rs)