Lepotica koja vuče korene sa Balkana zasenila Francuze: "Poreklo je deo mene"

Ona govori i francuski i maternji jezik i naglašava da nikada nije zaboravila odakle joj sežu koreni

Jedna od glavnih favorita za pobednicu Miss Francuske je prelepa Valeria Pavelin (24), Hrvatica bosanskih korena koja je sve prisutne očarala lepotom.

Valeria je inače student stomatologije u Nici i završava treću godinu na ovom fakultetu, a još kao mala se zajedno sa porodicom preselila za Francusku.

- Rođena sam pre 24 godine u Zagrebu, ali imam bosanske korene. Bila sam beba kad smo došli na jug Francuske. Poreklo je deo mene, isto kao i porodica koja živi u Hrvatskoj - kaže Valeria koja govori oba jezika.

Na izboru za Miss Francuske, Valeria je uspela da uđe u uži izbor zajedno sa 29 devojaka koje će se boriti za titulu najlepše.

Valeria je najviša od svih devojaka, njena visina iznosi 185 centimetara, a kako kaže, zahvaljujući bavljenju sportom ima potrebnu visinu i izvajano telo.

- Težim savršenstvu. Previše sam stroga prema sebi. Roditelji su me naučili da uvek napredujem, težim boljem i uspešnijem postojanju - rekla je ova devojka koja je sa 11 godina počela da trenira plivanje i odbojku.

Valeria pored svih obaveza nalazi i vreme za hobije, pa tako često surfuje, slika i svira klavir i ističe da joj je sestra Marija najveća podrška u svemu:

- Teško je uskladiti sport i studiranje, pa sam ipak odobarala ovo drugo. Moja sestra Marija me uvek podržava i ona je moje drugo ja.

Ova devojka je 2016. godine pobedila na izboru Miss Azurne obale. Zbog privatnih razloga nije učestvovala u finalnoj svečanosti, ali danas važi za uspešnu manekenku.

(Telegraf.rs)