Da li je zaista moguće? Žena Vila Smita tvrdi da je masturbirala 5 puta dnevno

Izgleda da je u poslednje vreme u modi biti zavisan od seksa ili masturbacije, iako lekari poriču da takva zavisnost uopšte postoji

Supruga holivudskog glumca Vila Smita, Džada Pinket Smit, nikad nije bila stidljiva u otkrivanju svog seksualnog života.

Tako da niko nije ni malo iznenađen kada je nedavno pokrenula temu o svojim navikama iz prošlosti i o masturbaciji. Tokom svog "tok šoua", glumica i majka je razgovarala sa svojom 17-godišnjom ćerkom, Vilou, o zadovoljstvima i zamkama samopouzdanja.

- Mislim da sam, kad sam bila tvojih godina, mogla da priuštim sebi višestruke orgazme. U jednom trenutku sam se zaista posvetila samo tome. Počela sam da brinem da li se previše prepuštam solističkom seksu. U stvari mislim da sam i ja prošla kroz nekakvu zavisnost od seksa. I onda sam jednog dana rekla sebi: Dosta. Imaš dnevno pet orgazma."- kaže Džeda.

Pet orgazma dnevno zvuči prilično intenzivno. Ali, uz svu ozbiljnost, da li je stvarno moguće imati toliko orgazama sa sopstvenom rukom? Da li je to stvarno zavisnost? Da li je moguće da neko postane toliko zavisan od masturbacije, otkriva doktor Holi Ričmond, seksualni terapeut u Južnoj Kaliforniji.

Objavljena je nova Kama Sutra - mnogo je drugačija od originala

- Ne postoji tačan broj orgazama koje žena može ili ne može da ima tokom dana. U slučaju Džade, ona je možda shvatila da sve te solo akcije nisu najbolji način za iskorišćavanje vremena i energije. Masturbacija ne mora nužno da omogući lakšu vezu sa drugim ljudima i partnerima. - kaže dr Ričmond.

Što se tiče zavisnosti od masturbiranja, dr Ričmond objašnjava da "zavisnost" nije prava reč za to. Osoba ne može postati zavisna od samopouzdanja ili masturbacije na onaj način na koji može biti zavisna od droge ili alkohola.  Ako solo seks izazove da se povučete iz nekog odnosa, prestanete da radite ili napravite štetu svom svakodnevnom životu, onda da, verovatno to radite previše. Ali, i dalje niste zavisni.

Pored činjenice da vaši odnosi mogu trpeti, prekomerna masturbacija može izazvati fizičke bolove i čudne senzacije kao što je "peckanje". Koristeći samog sebe da biste stigli do orgazma možete uspostaviti dobar odnos sa sopstvenim telom, ali je onda teško uspeti sa partnerom jer neće moći da replikuje tačan dodir koji vi koristite na sebi.

Najpoznatija japanska porno zvezda otkriva: Ovo je jedina tajna duge i snažne erekcije

Dakle, ako vaše navike vezane za masturbaciju izazivaju bilo koji od gore navedenih neželjenih efekata, Ričmond predlaže da smanjite količinu svog uživanja.

- Za žene je masturbacija od suštinskog značaja da shvate šta im se dopada, šta ih uzbuđuje, i šta čini da dođu do orgazma. Postoji bar 500 razloga zbog kojih žene masturbiraju i svi ti razlozi su korisni. - kaže dr Ričmond.

VIDEO: Inspiriše skejtere svojom bujnom zadnjicom

(Telegraf.rs / Izvor: health.com)