"Žene koje su same u tridesetim, samo čekaju nekog dobrog da se razvede"

Da li je ovo istina s kojom se žene suočavaju posle tridesete?

Iako su tridesete godine mnogim ženama rezervisane za brak i decu, postoji ogroman broj dama koje još uvek nisu pronašle svog savršenog partnera. Neudate žene starije od tridesete su često predstavljene kao lovci na muža, a okolina često gleda na njihov ljubavni status kao na "problem".

Na anonimnoj društvenoj mreži Whisper, preko koje je moguće razmenjivati poruke i deliti tajne, singl osobe iz svih krajeva sveta su pokrenule diskusiju na temu ljubavnog života u tridesetim godinama. 

Foto-ilustracija: Profimedia/Corbis

Oni su izrazili razočaranje, frustraciju i bes zbog činjenice da čim uđu u četvrtu deceniju života osećaju pritisak jer ne mogu da ostvare partnerski odnos i imaju poteškoće da pronađu osobu koja će zadovoljiti njihove standarde. 

Da li godine zaista u tolikoj meri utiču na ljubavni život? Da li zapravo sve vreme otkucava kazaljka koja ukazuje da je vreme da se skrasimo i uđemo u brak i samim tim potencijalno primorava pojedinca da podlegne društvenim pritiscima ili očekivanjima porodice?

Ljubavni život u tridesetim godinama života je težak. Samo čekaš nekog dobrog da se razvede.

- Upoznavanje u tridesetima je poput odlaska u trgovinu kasno u noć, pre nego što su se rafovi napunili. Sve dobre stvari su nestale, a sve što je ostalo je pokupljeno ili oštećeno. 

Foto: Pixabay.com

- Kada imate 30 plus, morate da budete svesni da muškarci počinju da traže mlađe žene. Žene u 30-ima će shvatiti da više ne izgledaju tako dobro kao ranije i moraće da se pomire sa tom situacijom. 

- U 30. godinama svi muškarci su obično oženjeni, gej ili mrtvi.

- U svojim tridesetim godinama, sastanak svake devojke kao da se pretvori u intervju za posao. Stalno si pod pritiskom - samo su neki od komentara anonimnih korisnika onlajn aplikacije Whisper.

Šta vi mislite? Da li je ljubavni život u tridesetima zaista toliko loše kao što se čini?

Video: 4 horoskopska znaka koja će tokom 2020. godine stati na ludi kamen

(K.M./Telegraf.rs)