Kada je vreme da partneru kažete "volim te": Važno je da budete sigurni u svoja osećanja

Ljubav je poželjno izjavljivati onda kada smo uvereni da je ono što izgovaramo zapravo ono što i osećamo

Foto:PIxabay

Mnogi partneri u emotivnim vezama koje su na početku nisu sigurni kada je pravo vreme da izgovore one dve toliko važne reči: "volim te".

Psiholozi i stučnjaci za veze tvrde da bi trebalo pratiti unutrašnji osećaj, ali i biti potpuno siguran u sopstvena osećanja kada ovo izgovaramo partneru.

Oni su istakli pet uputstava kojih bi se trebalo držati pre nego što izgivorite ove dve magične reči.

1. Uverite se da to zaista mislite

Prvi korak ka tome da nekome kažete da ga volite po prvi put jeste da budete sigurni da to zaista mislite. Reći partneru da ga volite je veliki korak i ako to izgovarate samo da biste mu se dopali ili zato što se osećate ranjivo, ali i ako mislite da ga volite, a niste sigurni u to, nemojte mu izjavljivati ljubav. Sačekajte da zaista zavolite osobu sa kojom ste pre nego što izgovorite te važne reči. Ne forsirajte. Prava ljubav je važna i ne treba je lažirati.

2. Izaberite savršeno mesto

Odabir savršenog okruženja može biti važan za to da nekome prvi put kažete da ga volite. Svaki par je drugačiji i ono što nekima odgovara, drugima ne odgovara. Šta bi bilo savršeno mesto za vas i vašeg partnera? Da li volite plažu? Šta kažete na onaj bar gde ste se prvi put sreli? Ili možda na krovu pri zalasku sunca? U krevetu? Pred prijateljima? Razmislite o tome šta bi bilo savršeno za vas dvoje kao par i šta mislite da bi bilo posebno kada prvi put izgovorite te reči.

3. Gledajte partnera u oči dok to izgovarate

Najbolji način da vas neko zaista čuje i razume kada govorite nešto jeste da uspostavite direktan kontakt očima dok govorite. Razmislite o tome kada vam je neko rekao nešto važno, ali nije pogledao direktno u vas. Da li je važnost te izjave bila smanjena zbog nedostatka kontakta očima? Da li ste zaista verovali u ono što su vam govorili? Ključno je uspostaviti kontakt očima sa partnerom kada mu kažete da ga volite ukoliko zasita želite da vas ozbiljno shvati.

4. Dozvolite mu da to i oseti

Reči su veoma važne, a takođe i dela. Reći svom momku da ga volite je važno, ali je još važnije potkrepiti to delima. To mogu biti mali znaci nežnosti poput držanja za ruku, ali i neki veći poput onog da tog nekog vodite na porodičnu večeru sa vašim roditeljima.

Razmislite o trenucima kada ste bili u vezi i partner vam kaže da vas voli, ali onda nestane ili se ne ponaša prema vama tako da bi vam to dokazao. Da li ste se zbog toga osećali voljeno? Dakle, recite svom partneru da ga volite, ali mu to pokažite i delima.

5. Budite kreativni

U današnje vreme, kada se sve objavljuje na društvenima, imate kreativne načine da izjavite ljubav. Neki partneri su to radili tako što su partnerkama priređivali razna iznenađenja poput toga da ih odvedu na plažu i u pesku napišu "volim te", što je za prvi put jedan od sjajanih načina da iskažete najdublju emociju.

Video: Muškarci rođeni u ovim horoskopskim znakovima će vam teško reći - volim te!

(Telegraf.rs)