Turbulentan brak Roberta De Nira: Radiće do smrti zbog skupih navika svoje žene

Dva braka, tri razvoda i jedna mnogo skupa parnica

Foto: Shutterstock

Proslavljeni glumac Robert De Niro prvi put je upoznao svoju suprugu Grejs Hajtauer 1987. godine u noćnom klubu u Londonu, ali su varnice između njih poletele tek deset godina kasnije. U vreme kada su se upoznali, De Niro je još bio u braku sa svojom prvom ženom, Dijanom Abot, sa kojom se venčao 1976. i dobio dvoje dece, ćerku Drenu i sina Rafaela. Nakon što su se razveli 1988, i posle nekoliko neuspelih romansi, De Niro je počeo da se zabavlja sa Hajtauerovom.

Par se venčao u svom domu u Marbletaunu u Njujorku, u junu 1997. Samo jedanaest gostiju bilo je svedok razmene njihovih zaveta u intimnoj ceremoniji na kojoj su prisustvovali Džo Peši i Harvi Kajtel. Par meseci kasnije objavljeno je da mladenci očekaju prvu bebu, sina Eliiota koji je rođen je u martu 1998, o kojem je, osamnaest godina kasnije, Robert De Niro otkrio da ima autizam.

Sklad nije dugo trajao. Svega godinu dana nakon rođenja sina, dvostruki dobitnik Oskara podneo je zahtev za razvod. U javnosti su tada procurele informacije preko nekih prijatelja da „Bobi jednostavno nije radio dovoljno na svom braku sa Grejs".

Foto: Tanjug/AP

Neočekivani obrt

U tom trenutku bivši par, iako se još nisu razveli, nastavio je svoj život odvojeno i mirno. Sa sinom su provodili zajedničko vreme kao ujedinjena porodica. Međutim, taj razdvojeni sklad je trajalo svega godinu dana do trenutka kada su se, sa sinom pridružili muzičaru Marku Entoniju i njegovoj tadašnjoj supruzi Dajanari Tores na krstarenju 2001. godine. Nevolje su eskalirale onog trenutka kada je Hajtauer sišla ispod palube i zatekla muža od kojeg se još nije razvela sa drugom ženom.

Navodno je neko upućen naknadno pojasnio da je neidentifikovana žena samo pomagala De Niru tako što je zatvorila vrata kupatila, ali Hajtauer je bila uverena da se dogodilo mnogo više od toga. Prema pisanju tadašnjih medija, u pokušaju da ga ponizi, vratila se u društvo i objavila šta je videla, navodeći da je De Nirov izraz lica ostao zaleđen a da je dotična žena pokušavala da namesti svoju bluzu. Mediji su pisali i kako je De Niro sa namerom da razjasni situaciju, pratio Hajtauerovu, ali da se ona fizički obračunala sa njim tada. Potom je napustila jahtu sa njihovim sinom.

Septembra 2001. godine, par se iznova sukobio, ovaj put na Vrhovnom sudu države Njujork u borbi za starateljstvo nad detetom. Proces je, kako su pisali mediji, uključujućivao međusobne optužbe. De Niro je okrivio svoju suprugu i za fizičku povredu, a kao odgovor na taj podnesak, Hajtauerova je navela da je njen bivši zloupotrebljavao drogu i alkohol, zbog čega je tražila od glumac ne viđa sina bez nadzora.

U neočekivanom zaokretu događaja, par je ipak odlučio da zaustavi razvod. Umesto raskida braka, De Niro i Hajtauerova obnovili su svoje zavete u novembru 2004. na farmi u Ulsteru, ovaj put proslavivši sklapanje braka u prisustvu zvanica sa A-liste, među kojima su bili Meril Strip i Ben Stiler. Na De Nirov zahtev, čak dvoje sudija su vodili ceremoniju jer je, kako je preneto, želeo da se osigura da će ovaj put brak da se održi. Sedam godina kasnije par je preko surogat majke dočekao svoje drugo dete, ćerku Helen.

Rasipništvo ili osveta? 

Još jednom, stvari su krenule nizbrdo u novembru 2018. kada su De Niro i Hajtauerova po drugi put podneli zahtev za razvod, posle više od dvadeset godina braka. Glumac je pre četiri godine potvrdio razvod i rekao da se, iako dele "dvoje prelepe" dece, nalaze na različitim putevima u svojim životima.

- Ulazimo u period tranzicije u našoj vezi, što je težak, ali konstruktivan proces. Poštujem Grejs kao divnu majku i tražim privatnost i poštovanje od svih dok nastavljamo da razvijamo naše uloge partnera u roditeljstvu, - objavio je tad De Niro, dok je par još jednom u tajnosti vodio pravnu bitku za starateljstvo nad tada sedmogodišnjom ćerkom.

Ono što se u toj "trazicji" desilo u tajnosti je i sukobio na sudu zbog finansija. Naime, usred njihovih pravnih borbi oko ćerke, Hajtauer je odjednom počela da troši sve više i više De Nirovog novca. Njegov advokat, Karolin Kraus, otkrila je tada da su njene potrošačke navike izmakle kontroli i da su u velikoj meri uticale na glumčevo bogatstvo, za koje ona tvrdi da iznosi 500 miliona dolara.

Samo u 2019, prema pisanju AmoMama, Hajtauer je navodno potrošila 1,67 miliona dolara, i to najviše na kupovinu dijamanta vrednog 1,2 miliona dolara od vrhunskog njujorškog zlatara. Kao rezultat njene zloupotrebe novca, De Nirove finansije su ostale osakaćene, a on je, tvrdi njegov advokat, primoran da radi do "smrti" kako bi u osamdesetoj godini održao korak sa raskošnim načinom života njegove bivše žene, pogotovo njen skupa "žeđ" prema modelima Stele Makartni i dijamantskim prstenjem od milion dolara.

U međuvremenu, De Niro navodno već duguje milione za porez. Prema izveštaju iz 2015, taj iznos je bio 6,4 miliona dolara.

Prema predbračnom ugovoru, par bi mogao da proda svoj stan od 20 miliona dolara u Njujorku, da podele profit i da kupi jeftiniji dom za Hajtauerovu i decu, ali De Niro, navodno, ne želi da se njegova porodica iseli iz bračnog doma na Menhetnu.

- Hajtauer očekuje da De Niro nastavi da radi do njegove smrti, a ako mu se zdravlje pogorša i on umre, njenoj potrošnji će doći kraj. Mogao bi da se razboli sutra, a zabava je tad gotova - zaključila je glumčeva advokatica na suđenju.

Spasio šta je preostalo 

De Niro je, na svoju sreću, prema odluci žalebnog suda u oktobru prošle godine, uspeo da spreči bivšu ženu da dobije polovinu njegovog bogatstva, koje iznosi oko 250 miliona dolara. Hajtauerova je tvrdila na sudu da, prema predbračnom ugovoru iz 2004. godine, ima pravo na polovinu bogatstva njenog supruga i De Nirova imovina treba da se podeli ravnomerno. Međutim, Apelaciono odeljenje presudilo je da joj filmski veteran ništa ne duguje i da su "prihodi De Nira ostvareni tokom braka i druga poslovna imovina stečena za to vreme - njegova posebna imovina".

Rober de Niro sa ćerkom Drenom; Foto: Profimedia/AFP

U međuvremenu, izveštaji su otkrili da je Hajtauerova nekontrolisano trošila oko 215.000 dolara mesečno sa kreditnih kartica i oko 160.000 dolara u gotovini. Advokat je tada potvrdio sa su potrošačke navike bivše gospođe De Niro dovele do toga da glumac - ostane bez novca. Novca za koji je tvrdila da je zajednička "bračna imovina", a koji je sud presudio da pripada De Niru.

Oskarovac, uprkos svemu, nastavlja da živi svoj život i u 79 godini. Redovno se pojavljuje u javnosti sa svojom decom, a navodno je počeo da se viđa i sa nekim drugim ženama. Pa tako, prema pisanju medija, ima i devojku po imenu Tifani Čen, sa kojom je više puta primećen u javnosti. Ovog leta snimljeni su bosi u čamcu, navodno razmenjujući nežnosti tokom izleta na plaži u Španija. De Niro, za sada, nije ni potvrdio niti odbacio da li je u pitanju nova romansa, nakon katastrofalne brakorazvodne parnice.

(Telegraf.rs)