Izgled najinovativnijeg grudnjaka na svetu će vas prilično iznenaditi - a napravljen je kako bi žene koje su imale ovu operaciju izgledale više seksi (FOTO)

Grudnjak je izgleda postao jedan od najpametnijih odevnih predmeta

Za grudnjaka kažu da je najpametniji odevni komad jer treba da drži grudi na mestu, podiže ih i oblikuje tako da one izgledaju seksi.

O njima retko kada razmišljamo kao o inovativnim proizvodima. Lexus je odabrao proizvod koji je dobio nagradu “Lexus dizajn 2019. godine” koji je predstavljen tokom nedelje mode u Milanu. Nije reč o bilo kakvom grudnjaku.

Iza imena “Aligatorska čipka” stoji grudnjak dizajnerke Lise Marks, a napravljen je posebno za žene koje su bile podvrgnute mastektomiji. Jedna od 8 žena u životu se suoči sa progresivnom bolešću raka dojke. Sve je veći broj onih koje se podvrgavaju zahvatima rekonstruktivne hirurgije i ugradnji implantata pa je ova dizajnerka uvidela da je došlo vreme da se i veš prilagodi ovim ženama.

Napravljen je uz pomoć nove tehnike koja uključuje algoritamsko definisanje uzorka za izradu trodimenzionalne čipke i kreiran je na osnovu skeniranja tela i konsultacija. Konačni proizvod izbegava osetljiva područja nakon operacije i ističe oblik ženskog tela umesto da ga sakriva. Osim toga on deluje kao alternativa rekonstrukciji i implantima.

(Telegraf.rs/index.hr)