Evo šta poznati srpski kreator Bata Spasojević misli o "traktor patikama" koje su svi počeli da nose u Srbiji

Ako mislite da su moderne patike ružne, pomirite se s tim jer one još dugo neće izaći iz mode.

Dobre (ili loše) vesti za sve ljubitelje patika - trend predimenzioniranih patika se u punoj snazi nastavlja i u 2019. godini!

Unapređeni model patika iz devedesetih pre nekih godinu dana zakucao je na vrata svetskih trendova i tako izazvao mnoštvo komentara - što pozitivnih, što negativnih. Da će još dugo biti aktuelne dokaz su i "nadogradnje" trenda koje nam stižu i u ovoj godini.

Foto: Nikola Tomić

"Predimenzionirane patike su već odavno dobile svoj pravac u modi. U pitanju je trend koji sam i sam često predlagao, ali više u muškom stajlingu. Polako, ali sigurno težnja za udobnošću je potpuno usmerila dizajnere da izbace ovaj trend kao glavni", smatra poznati srpski kreator Bata Spasojević u izjavi za "Telegraf".

Svako ko voli predimenzionirane patike sa debelim đonom većim i za dva broja od vaše noge, nek ima na umu da će biti od 2 do 3 cm viši. Zanimljivo je da se "oversized" patike kombinuju gotovo uz sve, pa i suknje, kombinezone, pantalone i druge odevne kombinacije. Bata se slaže da ne moraju obavezno biti sportske.

Foto: Nikola Tomić

"Kada se dodaju još neki elegantni detalji i odevni komadi, patike dobijaju potpuno šik notu. Gradski šik je jedan od tih pravaca - oversajz sako, ležerne pantalone ili uski džins izgledaće moćno i seksi uz ovakve patike", predlaže Spasojević.

Osim debelih đonova tu su i što šarenije boje, uglavnom neonske koje će vladati do kraja ove godine. Od neonske žute do ultra ciklame "neonske" patike podstiču i kreativnije odevne kombinacije.

"Mogu se kombinovati uz duge i široke suknje koje su za ovu sezonu vrlo IN. Majica koja nije tako pripijena uz telo može upotpuniti ceo stajling. Takođe, igrajte se sa dugim i širokim haljinama koje se uz njih jako lepo uklapaju", dodaje.

Kritičari ovakvog trenda pak, navode da devojke izgledaju kao sa "izraslinama na nogama", internet komičari ih nazivaju "traktorima" dok ljubitelji ovakvih patika navode da se samo radi o unapređenijem modelu popularnih patika iz devedesetih i da je moda konačno postala udobna.

(Tara Tomović/Telegraf.rs)