Pravda za žene s velikim stopalima: Srpkinja uputila apel proizvođačima obuće, jer ne prave 42

Divna Peškir je na društvenim mrežama apelovala na proizvođače obuće da proizvode raznovrsnije cipele za žene sa velikim stopalima

Foto: Shutterstock

Ako pripadate onom manjoj grupi žena koje nose veliki broj cipela, veoma dobro znate koliko je teško naći modernu i kvalitetnu obuću u vašem broju.

Upravo zato je Divna Peškir na društvenim mrežama apelovala na proizvođače obuće da proizvode raznovrsnije cipele za žene sa velikim stopalima.

Njen apel prenosimo u celosti:

Zovem se Divna Peškir. Nosim obuću broj 42, gazište 28,5 cm. Želim da vam kažem da u ovom trenutku u Srbiji na desetine žena trpa noge u daj-šta-daš modele ili modele koji se slažu sa garderobom kojom raspolažu, ali su te lepe cipele nažalost broj manje i ostavljaju krvave tragove na našoj nežnoj koži.

Što se mene tiče, ja se snalazim na sledeće načine - izuvam se u neadekvatnim situacijama, plačem, psujem, gulim kurje oči, potpećujem, ili kad baš po...dim namerno krivim stopalo do poda dok cipelu ne pocepam, a zatim uzmem super-lepak i uguram pocepani materijal nazad na mesto, ali nikad do kraja da ne uništim tu novonastalu udobnost.

Moje, i patnje desetine žena koje poznajem naterale su me da pokrenem ovu akciju, i nemam nameru da stanem dok sve ne dobijemo ono što želimo.

Želimo: čizme, salonke, gležnjače, martinke, londonke, šabanke, baletanke, striptizerke, glamurke, trendovke, prca štiklice, nitne, pertle, mašne, bodlje, žute, crvene, plave, zelene, crne, ljubičaste, zlatne, srebrne, a posebno taman.

Divna Peškir Foto: Facebook/Divna Peškir

S naše strane nudimo doživotne ugovore sa vašom firmom i obavezom kupovine najmanje šest pari cipela godišnje.

Ako uspem u ovome, obećavam da u sledećem postu objavljujem svoju kandidaturu za predsednika Srbije. Obavestite sve žene velikih stopala da je bitka počela. Treba mi hiljadu deljenja ovog posta, i isto toliko tagova proizvođača cipela u komentarima.

Neka pregovori počnu.

Divnin post izazvao je burnu rekaciju na Fejbuku, a njen akciju podržele su žene koje takođe muče istu muku...

- Draga Divna, ja živim u inostranstvu i poručujem cipele od kojekuda. Veliki izbor, a prešišala sam te debelo sa ”gazištem”. Šta sam sve preživela u Srbiji i koje muke i suze - teško je za opisati! Nikad nisam imala lepu cipelu, a o udobnosti da i ne govorimo! - napisala je jedna korisnica.

Komentari Foto: facebook/Divna Peškir

- Kad sam tražila patike broj 41 prodavačica mi je rekla: "Aaaa, nema na ženskom delu, vi morate na muški deo"!

A bilo je i onih koji su podržali njenu kandidaturu...

- Taman nam nedostaje jedan predsednik. Jedva čekam da se kandiduješ.

Da li i vi podržavate Divnu?

(Telegraf.rs)