Evo zašto Kejt Midlton nikada ne pušta princezu Šarlot da se pojavljuje u javnosti u pantalonama

Vojvotkinja od Kembridža Kejt Midlton ima jedno pravilo kojeg se nepogrešivo pridržava kada je u pitanju oblačenje njene dece

Foto: Tanjug/AP

Od kako su princ Vilijam i Kejt Midlton dobili ćerku, princezu Šarlot, devojčica je u svakoj prilici obučena u haljinu.

I dok njenu braću možemo videti čak i u šortsićima, princeza Šarlot je i na igralištu u haljinicama.

Foto: Tanjug/AP

Da li postoji bilo kakvo objašnjenje zašto joj nije dozvoljeno da nosi trenerke ili farmerke budući da nikada u javnjosti nije viđena u ničemu drugom sem u haljinama?

I dok mnoge energične devojčice nose helankice, trenerke i šortseve tokom leta kako bi se lakše igrale i trčale unaokolo, Kejt je odlučila da svojoj ćerki oblači samo haljine.

Da li je ženskim članovima kraljevske porodice zabranjeno da nose pantalone ili je to izbor njene majke?

Foto: Tanjug/Aaron Chown/Pool via AP

Prema rečima jednog eksperta za kraljevsku porodicu, pantalone nisu zabranjene za članove porodice, a Šarlot može da nosi šta želi iza zatvorenih vrata.

- Ne postoje pravila koja zabranjuju pantalone za devojčice. Ako je Šarlot negde na javnom događaju sa svojom majkom, koja je takođe u haljini, logično je da će i devojčica da bude u haljini. Pretpostavljam da dok su deca u obdaništu ili se igraju kod kuće nose opušteniju garderobu - istakao je on.

Foto: Profimedia

Iako ne postoji određeno pravilo čini se da tradicija nalaže ženskim članovima porodice da nose haljine.

- Ukoliko gledate fotogfrafije kroz istoriju, od princeze Ane do Šarlot, primetićete da sve one nose isključivo haljine na javnim događajima.

Kada je reč o dečacima oni su često viđeni u kratkim pantalonama, a nošenje šortseva se gleda kao na sastavni deo engleske modne kulture.

Video: Umesto da mahne, princeza Šarlot se isplazila novinarima

(Telegraf.rs/B.K.)