Najpopularnije sandale ovog leta su ujedno i najkontroverznije: Da li biste ih kupili?

Veliki povratak trenda iz "devedesetih"

Foto: Instagram/Promo/tonybianco

Gotovo da ne postoji žena koja devedesetih godina nije imala u svom cipelaru bar jedan par sandala sa četvrtastim vrhom.

Kultni model sandala je nastao u drevnom Japanu, a od tada se silueta značajno menjala a dizajn dobijao pravu dozu osveženja.

Ipak, ono što je osnovno je forma tako da se ove zanimljive sandale i danas prepoznatljive po određenim detaljima - osim kockastog vrha, one poseduju jednostavne kožne kaiščiće koji uokviruju stopalo i nešto nižu štiklu.

Ove godine one su nam na tržište stigle upravo u retro dizajnu koji evocira modu devedesetih.

Osim pastelnih boja, koje su pravi hit leta, sandale i papuče sa kockastim vrhom nadograđene su šnalama, ukrštenim ili upletenim kaiševima, pvc trakama...

Modne influenserke iz celog sveta su već prigrlile najneobičnije modele papuča i sandala za sebe, a nosi ih i brojne manekenke, poput Kendal Džener i Hejli Boldvin.

Bottega Veneta, italijanski modni brend, pod vođstvom kreativnog direktora Danijela Lija, zaslužn je za veliki povratak ovih sandala jer ih je 2019. godine predstavio na svojoj modnoj reviji.

Ovu estetiku ubrzo su prihvatili i drugi modni dizajneri.

Iako su sandale i papuče sa kockastim oblikom postale pravi hit u svetu, ostaje pitanje da li će ovaj trend zaživeti i kod nas.

 

 

 

(K.M./Telegraf.rs)